Aurel Vlaicu, antrenor secund Remat Zalau: Multi nu se asteptau sa castigam titlul la Zalau

Magazin Salajean 22 aprilie 2010 0

Aurel Vlaicu, antrenor secund Remat Zalau: Multi nu se asteptau sa castigam titlul la Zalau

Castigator a patru titluri de campioana nationala cu echipa de volei masculin a Zalaului, Aurel Vlaicu este de parere ca titlul obtinut duminica seara este doar un inceput in cariera de antrenor. De fapt, a fost primul titlu obtinut de el ca antrenor, la celelalte trei fiind capitanul echipei. Primul titlu a fost obtinut la finalul sezonului 1996 – 1997, dupa ce, inainte cu un sezon, Vlaicu castigase campionatul cu ARDAF Cluj.

Am adus titlul cu mine, spune Vlaicu, mai in gluma, mai in serios. Asa a si fost, fiindca, dupa ce la finalul sezonului 1995 – 1996 Elcondul termina pe locul noua campionatul, in sezonul urmator, dupa ce l-a transferat doar pe Aurel Vlaicu, echipa Zalaului obtinea primul titlu de campioana. Au urmat alte doua consecutive, dupa care Vlaicu a parasit Zalaul, evoluand o jumatate de sezon la formatia spaniola Guaguas Las Palmas GranCanaria.

A revenit la Zalau, insa in 2000 echipa s-a desfiintat si a plecat la Deltacons Tulcea. A revenit insa dupa doi ani, cand echipa evolua in Divizia B, nemaiplecand de la formatia zalauana. Au urmat si momente placute, dar si neplacute, mai ales cel din 2004, cand echipa a retrogradat din nou in Divizia B. A promovat insa in 2005, evoluand pana in prezent numai pe prima scena. Rodul muncii a venit dupa cinci ani, Remat Zalau devenind la finalul saptamanii trecute campioana nationala inaintea disputarii ultimului turneu din play-off.

Reporter: Domnule Vlaicu, cat de mare este performanta Rematului?

Aurel Vlaicu: Mi se pare o performanta deosebita, la care multi nu se asteptau sa fie atat de clara, adica sa sarbatorim titlul chiar la Zalau inaintea ultimului turneu. Satisfactia este cu atat mai mare, cu cat rezultatele din turneul de la Constanta nu mai conteaza. Totusi, nu vom merge in excursie, dar le vom da posibilitatea sa evolueze jucatorilor care au evoluat mai putin in meciurile de pana acum. Asta nu inseamna ca ceilalti nu vor juca sau ca nu ne dorim sa castigam.

Rep: Cat de mult a contat schimbarea antrenorului?

A.V: A contat mult, pentru ca Michael Warm a venit cu o alta viziune asupra jocului, o alta viziune in relatia antrenor – jucator. Colaborarea noastra a fost perfecta. El a lucrat cu Stelian Moculescu ani buni, timp in care am colaborat si eu cu dansul. Acestea s-au concretizat la Zalau, prin felul in care am pregatit meciurile, facandu-i pe baieti sa ramana cu picioarele pe pamant pana in ultimul meci, chiar daca au fost o serie de influente din exterior.

Rep: Putea fi un nou sfarsit al echipei din Zalau daca nu se castiga titlul?

A.V: Nu neaparat un nou sfarsit, atata timp cat echipa si antrenorii au dat tot ce au putut. Se tragea linie, se facea o analiza si se luau masurile necesare. Este totusi un joc sportiv, in care intr-un an castiga o echipa, in alt an castiga alta echipa, iar in acest an am castigat noi.

Rep: Se poate spune ca jucatorii din Romania sunt expirati, din moment ce tot mai multe echipe isi aduc jucatori straini, iar la noi majoritatea dintre titulari au fost straini?

A.V: Jucatorii romani pe care-i avem noi la echipa sunt printre cei mai buni din tara. Acestia, completati cu cei din strainatate au reusit < cocktail-ul > perfect. Baietii s-au completat unii pe altii, iar la sfarsit ne-am indeplinit obiectivul propus.

Rep: Care este diferenta dintre a obtine un titlu ca jucator si unul ca antrenor?

A.V: Singura diferenta cred ca ar fi ca, de aceasta data nu am mai fost in prim-plan. Dar bucuria este poate cu atat mai mare cu cat munca pe care multi nu o vad (si sunt sigur de acest lucru) este concretizata de jucatori, carora inseamna ca le-ai transmis toate lucrurile bune pentru a duce la acest rezultat. Pentru ca asa cum am mai spus si in altii ani, nu multi au avut ocazia sa priveasca clasamentul de sus in jos, iar ei sa fie pe cea mai inalta treapta.

Rep: Ce inseamna pentru un antrenor primul titlu de campion?

A.V: Inseamna satisfactia muncii depuse si, in acelasi rand, dorinta de autodepasire pe care am avut-o tot timpul.

Rep: Credeti ca acest titlu castigat ii va determina pe jucatorii aflati la final de contract sa-si prelungeasca intelegerea cu Rematul?

A.V: Nu se poate vorbi inca despre asa ceva, dar este foarte important sa se pastreze un nucleu cat mai mare din actuala echipa si completarea cu alti doi-trei care sa acopere posturile deficitare. Pana acum, in fiecare an am schimbat o serie de jucatori si este foarte greu sa construiesti de fiecare data.

Rep: Cat de mult a influentat publicul evolutia echipei?

A.V: Publicul a fost minunat. Sunt sigur ca daca am fi avut acest public, cel putin meciul cu Dinamo nu l-am fi castigat. Trebuie sa le multumim si sa speram ca vor fi in continuare alaturi de echipa, chiar si in momentele grele. Ei ne-au dat sa castigam. Sper ca, prin castigarea acestui titlu sa vina si alti investitori alaturi de echipa, avand in vedere ca judetul si orasul nu au prea multe lucruri cu care se pot lauda la nivel national.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »