Au renăscut precum… Pasărea Phoenix!

Magazin Salajean 2 martie 2011 0

CS PHOENIX Şimleu Silvaniei – CSS2 UKRO Baia Mare 3 – 1 (22, 19, -16, 23)

Iată că, prin această victorie de prestigiu, şimleuanii au spart „complexul” Baia Mare, învingându-şi sentimentul de neîncredere în forţa echipei proprii, după aproape două ore de la fluierul de începere. Ambele combatante şi-au dorit să câştige acest meci. De aceea, întâlnirea a oferit o mare luptă sportivă, cu faze de joc spectaculoase şi cu răsturnări de scor surprinzătoare, pe fondul unei înalte încărcături psihice. Cu excepţia setului trei şi a două treimi din setul patru, ai noştri – toţi laolaltă şi fiecare în parte – au fost deosebit de impetuoşi, dezlănţuindu-şi toate forţele pentru această izbândă. Din nou, în faţa unui public numeros, ei au fost purtaţi spre victorie de galerie, avându-l ca răsfăţat pe voleibalistul Sergiu Ilieş. Se poate spune că acesta a fost meciul lui, pentru că a servit impecabil şi a coordonat bine întregul joc şimleuan, punându-i în valoare, mai ales, pe Abraham şi pe Eugen Ilieş. Băimărenii au demonstrat că sunt aceeaşi echipă redutabilă, cu un atacant de valoare, Kovacs Zoltan, şi cu un antrenor-jucător temerar în toate planurile, Virgiliu Rău, interesat de afirmarea echipei sale. Şi-a dorit foarte mult să ducă meciul în setul decisiv, dar a fost zădărnicit în speranţa lui de impetuozitatea echipei şimleuane, care – în finalul setului patru – a renăscut precum…Pasărea Phoenix !

Începutul partidei a fost surprinzător pentru gazde (0-2, 3-5), dar s-au mobilizat repede, reuşind şase puncte la rând (9-5), când servea Abraham, iar în linia întâi se găseau: Ivan, Silaghi şi Sergiu Ilieş. În continuare, diferenţa de scor s-a mărit (17-10), însă oaspeţii s-au apropiat la un singur punct: 22-23. Totuşi, finalul setului a aparţinut şimleuanilor, câştigându-l cu scorul de 25-22. În actul secund, după un parcurs bun al sălăjenilor (4-2, 7-4, 12-10), jocul s-a echilibrat în trei momente: 12-12, 13-13 şi 14-14. Din nou, sălăjenii au strâns rândurile, arătându-şi forţa: 19-14. Atunci, la serviciu era Silaghi, iar la fileu: cei doi Ilieş şi Pop.

Au venit şi momentele bune ale maramureşenilor, care au avut patru reuşite consecutive, apropiindu-se la un punct:18-19. Iarăşi, ai noştri, cu Sergiu Ilieş la serviciu şi cu Pop, Eugen Ilieş şi Abraham la plasă, au realizat cinci puncte la rând (24-18), adjudecându-şi setul cu scorul de 25-19. După o treime din setul trei, scorul era egal: 9-9. După aceea, băimărenii, cu atacantul Kovacs de nestăvilit, s-au instalat confortabil la conducere (12-9, 17-13, 24-15), impunându-se clar cu scorul de 25-16. Actul al patrulea a fost unul maraton, de fix 30 de minute. Se părea că oaspeţii au ocazia să egaleze scorul la seturi şi să ducă meciul în prelungiri. Două treimi din set, scorul le-a fost net favorabil: 3-0, 10-5, 17-8. Şimleuanii, încurajaţi frenetic de galerie, au avut din nou o serie de şase reuşite consecutive, venind la trei puncte de adversari (14-17), cu acelaşi brav jucător, Sergiu Ilieş, la serviciu şi cu Puşcaş, Eugen Ilieş şi Abraham la fileu, eficienţi în atac şi la blocaje. Apoi, jocul s-a încins de-a binelea, mergându-se „cap la cap”, cu cinci egalităţi de scor, la: 19, 20, 21, 22 şi 23. Finalul a aparţinut gazdelor, care – după atacul puternic, dar în tribună al lui Kovacs, au câştigat la limită: 25-23. Şimleuanii erau de-a dreptul bucuroşi de succesul lor, iar băimărenii – oarecum – descumpăniţi de cea de-a doua înfrângere în acest campionat (au mai pierdut la Zalău).

Despre meci, directorul de concurs Nicolae Ilieş, fost jucător coordonator al echipei şimleuane de volei „Silvania” Şimleu Silvaniei, în anul promovării în Divizia A (1978), declara: „ A fost un joc cu multe valenţe tehnico-tactice de ambele părţi, câştigat pe merit de şimleuani. Adevăratul coordonator de joc se vede atunci când, dintr-o preluare nesigură a mingii, scoate trăgătorul cu atac fără blocaj. Acesta a fost astăzi Sergiu Ilieş, iar victoria i se datorează în mare parte. De aceea, îl felicit sincer! În acelaşi timp, îi evidenţiez şi pe ceilalţi jucători pentru această performanţă”.

La echipa CS Phoenix, directorul tehnic Teofil Chiş şi antrenorii: Mircea Abraham – principal şi Marius Oniga – secund, au folosit formaţia: Sergiu Ilieş – căpitan de echipă, Ioan Puşcaş (Darius Pop), Eugen Ilieş, Mircea Abraham, Sergiu Ivan (Dacian Ardelean) şi Mihai Silaghi. A fost prezent: Vlad Moşincat.

Au arbitrat bine: Victor Şimon – principal, Cristian Şanta – secund (ambii din Cluj-Napoca), Marin Ştefan – scorer (Şimleu Silvaniei), Mircea Bărdaşu şi Oana Mastan – asistenţi (ambii din Zalău).

Următorul meci al şimleuanilor va avea loc în deplasare, sâmbătă, 12 martie a.c., cu echipa CS REMAT din Zalău.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »