Atleţii veterani, pe podiumul Campionatului Naţional de la Bucureşti

Ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Atletism rezervat veteranilor s-a desfăşurat la finele săptămânii trecute, pe Stadionul „Iolanda Balaş” din Capitală. Reprezentanţi ai cluburilor din România cu vârste cuprinse între 40 şi 85 de ani s-au întrecut în probe de alergări pe distanţe scurte şi lungi, la aruncarea greutăţii, aruncarea ciocanului, aruncarea discului, săritura cu prăjina, săritura în lungime, marş şi alergare peste obstacole.
Sălajul a avut trei reprezentanţi: Lidia Angelescu, pentru care a fost prima participare la acest Campionat Naţional, Rodica Prodan şi Petru Bologa.
Deşi s-a aflat la prima participare, doctorul Lidia Angelescu, care a participat la categoria plus 60 de ani, a obţinut rezultate notabile la competiţia din Capitală, clasându-se pe primul loc la aruncarea discului şi aruncarea suliţei, în timp ce la aruncarea greutăţii şi în proba de 400 de metri a ocupat poziţia secundă.
Rodica Prodan a participat la categoria plus 65 de ani, luând startul în trei probe. În proba de 100 de metri şi 200 de metri, sălăjeanca s-a situat pe primul loc, în timp ce la 10.000 de metri a ocupat poziţia secundă.
Polisportivul Petru Bologa a luat startul la aruncarea suliţei, la aruncarea discului, la aruncarea greutăţii şi în proba de 10.000 de metri.
Cu o aruncare ce a măsurat 13,60 metri, Bologa, care a participat la categoria plus 80 de ani, s-a clasat pe primul loc la suliţă, iar aruncarea discului a măsurat 18,13 metri, clasându-se tot pe primul loc. Poziţia secundă a fost ocupată de Ilie Ivanovici, de la Progresul Găieşti, cu 14,80 metri.
În proba de aruncare a greutăţii, sălăjeanul s-a situat pe locul trei cu o aruncare ce a măsurat 7 metri, fiind devansat de Vasile Constantin (Rapid Bucureşti) – locul I – 9,39 metri şi Ilie Ivanovici (Progresul Găieşti) – locul 2 – 7,47 metri.
În ciuda faptului că a luat startul accidentat la picior, Petru Bologa a reuşit să termine cursa într-o oră, 36 de minute şi 10 secunde, fiind depăşit de băimăreanul Hecko Iosif.

Leave a Comment