Atleţii de la LPS „Avram Iancu”, pe podium la „Crosul 15 noiembrie”

Asociaţia „15 noiembrie 1987”, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Braşov, dar şi cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane a Universităţii „Transilvania” din Braşov a organizat sâmbătă cea de-a 24-a ediţie a concursului internaţional de alergare pe şosea, „Crosul 15 Noiembrie”.

Dintre atleţii Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău prezenţi la eveniment, cele mai bune rezultate au fost obţinute de Cătălin Marian, locul I la categoria juniori III şi de Paul Parnău, locul trei la categoria juniori I.
La cros s-a alergat pe distanţa de 5 kilometri, putând lua startul la acest concurs atât amatorii, cât şi profesioniştii. Au fost întocmite, însă, trei clasamente: unul general (fenimin şi masculin), unul pentru sportivii legitimaţi, iar altul pentru cei amatori.
Sportivii de la LPS „Avram Iancu” Zalău au fost însoţiţi de profesoara Paula Todoran, care, având în vedere că şi-a propus să alerge în 15 decembrie la Maratonul de la Pisa (Italia), a efectuat o verificare înaintea ultimului concurs din acest an. Sportiva pregătită de Mirel Seişanu s-a clasat pe locul doi în clasamentul senioarelor, fiind depăşită de Mădălina Florea, sportivă legitimată la CSU Arad, care va lua startul la Campionatul European de cros, programat în 8 decembrie, la Belgrad.
„Mi-am propus să alerg la acest concurs, în primul rând pentru a-i încuraja pe sportivii din cadrul liceului nostru, iar în al doilea rând, pentru a face şi o ultimă verificare înaintea Maratonului de la Pisa”, ne-a mărturisit Paula Todoran.
15 noiembrie reprezintă ziua în care, în urmă cu 26 de ani a avut loc la Braşov revolta anticomunistă, un eveniment politic major care a anunţat prăbuşirea iminentă a comunismului în România. Revolta s-a declanşat la Întreprinderea de Autocamioane Braşov, printr-o grevă începută în data de 14 noiembrie, noaptea, la schimbul III şi continuată a doua zi dimineaţa cu un marş pâna în centrul oraşului, în fata Comitetului Judeţean al Partidului Comunist Român.
În fiecare an, atleţii aleargă pe traseul parcurs de muncitorii braşoveni participanţi la revolta anticomunistă din 15 noiembrie 1987.

Leave a Comment