Atleta Daniela Cîrlan, de două ori pe podium în decurs de o săptămână

După un an în care a avut parte de mult ghinion, confruntându-se atât cu accidentări, cât şi cu probleme personale, Daniela Cârlan a început mult mai bine anul 2015. Atleta legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău a reuşit să alerge două curse lungi în decurs de numai şase zile, ambele încheindu-le pe pe treapta a doua a podiumului.
Prima cursă a avut loc în urmă cu mai bine de o săptămână, Maratonul de la Bratislava, cursă pe care sportiva pregătită de Lorena Boberschi a terminat-o în 2 ore, 42 de minute şi 41 de secunde, rezultat prin care a şi-a îndeplinit baremul de calificare la Campionatul Mondial de Maraton din China şi baremul B pentru Jocurile Olimpice de anul viitor de la Rio de Janeiro (Brazilia).
„Am alergat la Maratonul de la Bratislava pentru că am semnat contract cu organizatorii cu mult înainte de a se stabili data Campionatului Naţional de Semimaraton, de obicei avea loc în luna septembrie acest concurs. Nu am avut de ales, a trebuit să onorez ambele curse, dar sunt fericită că a ieşit bine. La maraton am alergat cu reţineri, pentru că ştiam că după şase zile urmează să alerg semimaratonul”, ne-a explicat atleta de la CSM Zalău.
A urmat sâmbătă cursa din cadrul Campionatului Naţional de Semimaraton, una reuşită pentru Daniela Cîrlan, care a devenit vicecampioană naţională, terminând la doar patru secunde în spatele Paulei Todoran. Sportiva de la CSM Zalău a ţinut să-şi felicite colega de club pentru rezultatul obţinut şi să-i mulţumească, în acelaşi timp, că a acceptat să se ajute reciproc în această cursă.
„La semimaraton a fost o cursă în care Paula m-a ajutat în primii 13 kilometri, pentru că a ţinut un tempo destul de ridicat. După şapte kilometri eram pe poziţia a cincea, la 20 de secunde de primul pluton. Fiind pregătită pentru maraton, în primii şapte kilometri mi-a fost greu să ţin aproape de primele adversare. Treptat m-am apropiat, iar la kilometrul 13 eram în primul pluton alături de Paula şi de sportiva de pe locul trei (Adela Bălţoi, n.r.). După kilometrul 15, eu şi Paula ne-am ajutat reciproc pentru a lua aurul şi argintul. Îi mulţumesc pentru că a acceptat să ne ajutăm, iar eu am pierdut în final pentru că nu am un sprint la fel de bun ca Paula. Mă bucur atât pentru rezultatul ei, cât şi pentru al meu. CSM Zalău a obţinut două rezultate notabile la acest concurs”, a mai afirmat atleta.
Peste mai puţin de două săptămâni, Daniela Cîrlan va lua startul la Maratonul Clujului, urmând să alerge în cursa de semimaraton.
Cel mai bun rezultat obţinut de atleta de la CSM Zalău în 2014 este titlul balcanic la semimaraton cu echipa României şi medalia de argint câştigată la individual, tot în cadrul Campionatului Balcanic.

One Thought to “Atleta Daniela Cîrlan, de două ori pe podium în decurs de o săptămână”

  1. […] După un an în care a avut parte de mult ghinion, confruntându-se atât cu accidentări, cât şi cu probleme personale, Daniela Cârlan a început mult mai bine anul 2015. Atleta legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău a reuşit să alerge două curse lungi în decurs de numai şase zile, ambele încheindu-le pe pe treapta a doua a podiumului. Prima cursă a avut loc în urmă cu mai bine de o săptămână, Maratonul de la Bratislava, cursă pe care sportiva pregătită de Lorena Boberschi a terminat-o în 2 ore, 42 de minute şi 41 de secunde, rezultat prin care a şi-a îndeplinit …read more […]

Leave a Comment