Aproape 950 de elevi au alergat şi în acest an la „Crosul Rotary”

În ciuda ploii torenţiale care s-a abătut peste Zalău cu câteva ore înainte de „Crosul Rotary”, aproape 950 de copii şi tineri s-au aliniat la startul ediţiei din acest an a evenimentului.
„Am sperat la o participare mai numeroasă, dar ploaia dinaintea competiţiei cred că i-a speriat pe elevi. A fost o competiţie benefică pentru tinerii din Zalău. M-aş bucura dacă s-ar organiza trimestrial astfel de competiţii, pentru a mai scoate tinerii din starea acesta de „letargie” pe care o au majoritatea dintre ei. Ar fi benefic dacă s-ar investi în tinerii Zalăului. A fost o emulaţie şi din partea părinţilor, iar din punct de vedere al atmosferei, cred că a fost cea mai reuşită competiţie. Este regretabil că nu am văzut niciun reprezentat din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Sălaj. Reprezentanţii acestei instituţii ar trebui să nu uite care este menirea lor. Este inadmisibil ca la o astfel de acţiune să nu fie prezent niciun reprezentant al instituţiei care ar trebui să aibă un interes foarte mare pentru sportul de masă şi de performanţă”, a declarat Gheorghe Tadici, iniţiatorul acestei competiţii.
947 de copii au alergat la ediţia din acest an, toţi cei prezenţi primind tricouri din partea organizatorilor. Primii trei clasaţi la fiecare categorie au fost recompensaţi cu treninguri marca Adidas.
Competiţia s-a organizat la trei categorii atât la fete, cât şi la băieţi: clasele IV – V, clasele VI – VIII şi clasele IX – XII.
Cel mai mare număr de participanţi s-a înregistrat la ediţia de anul trecut – 1357 de elevi din clasele V – XII, iar până la ediţia de anul trecut, cea mai numeroasă participare s-a înregistrat în 2009 – 1.100 de participanţi.

Leave a Comment