Apele raman tulburi la FC Silvania

Magazin Salajean 27 ianuarie 2011 0

Apele raman tulburi la FC Silvania

Daca pana luni nu se vor gasi solutii pentru cazarea jucatorilor, FC Silvania va pune punct aventurii din Liga a II-a

Reuniti marti dupa amiaza, la Stadionul Magura, jucatorii echipei FC Silvania Simleu Silvaniei au primit, din nou, vacanta, dupa incheierea antrenamentului. Aceasta, din cauza conditiilor de cazare gasite la Grupul Scolar Ioan Ossian, vizavi de care atat presedintele Ioan Gurzau, cat si antrenorul Marius Baciu s-au declarat nemultumiti. Presedintele clubului simleuan ne-a precizat ca singura solutie pentru cazarea jucatorilor ramane vechea locatie, cea de la Pericei, a principalului finantator, Dumitru Ardelean, iar daca problema nu se va rezolva in aceasta saptamana, Simleu Silvaniei va ramane fara echipa de fotbal. Conditiile de la Liceul Agricol nu sunt pentru jucatori ce activeaza in Liga a II-a, astfel ca am decis sa-i lasam liberi pe jucatori pana luni, fiindca nu aveam unde sa-i cazam. Singura solutie de cazare ramane cea de la Pericei.

Domnul Mitica Ardelean ar trebui sa ne ofere doar cazarea, fiindca masa poate fi servita la Liceul Agricol. Sper ca persoanele abilitate sa gaseasca solutii, iar Silvania sa porneasca la drum, chiar daca o face cu intarziere. Daca si altii ar face pentru echipa cat am facut eu am avea fara probleme echipa in Liga a II-a, ne-a precizat Ioan Gurzau. Acesta a mai spus ca se fac presiuni catre Primarie, ca institutia condusa de Septimiu Turcas sa sustina voleiul in detrimentul fotbalului, insa a afirmat ca nu poate fi comparat impactul care-l au cele doua sporturi. Sincer, mi-as dori sa avem in continuare si fotbal si volei la Simleu Silvaniei, dar nu mi s-ar parea corect sa fie lasata de izbeliste echipa de fotbal, pentru a sustine doar voleiul. Impactul este mult mai mare la fotbal decat la volei, iar de acest oras s-a auzit in ultima perioada in toata tara datorita fotbalului, nu voleiului.

La prima sedinta de pregatire din accest an au fost prezenti 14 jucatori, dar si antrenorul Marius Baciu. Antrenamentul a fost condus insa de Vasile Pasca, fiind fostul capitan al Stelei din anii 90 a inspectat impreuna cu presedintele Gurzau baza sportiva, baza de recuperare si locul de cazare.

Nici Legiunea Magura nu a lipsit de la prima intalnire, suporterii echipei FC Silvania intampinandu-si favoritii si pe antrenorul Marius Baciu cu torte si fumigene, cantand imnul echipei dar si alte cantece din repertoriu.

Baciu s-a aratat impresionat de modul in care l-au primit suporterii, insa a precizat ca trebuie rezolvate in aceasta saptamana o serie de probleme ca echipa sa poata porni la drum. M-am inteles cu cei de la FC Silvania, dar trebuie sa avem minimul necesar pentru a putea incepe pregatirile. Eu am discutat deja cu o serie de jucatori, care par dispusi sa vina la Simleu Silvaniei, dar trebuie rezolvata problema banilor. Majoritatea jucatorilor au de primit niste restante, care trebuie date.

Nu putem incepe cu nemultumiri, fiindca atunci e clar ca lucrurile nu vor merge bine. Trebuie sa inteleaga si autoritatile locale si ceilalti oameni din jurul echipei ca este nevoie de sprijinul lor ca aceasta echipa sa supravietuiasca. Toate echipele au probleme in aceasta perioada, dar cred ca minimul necesar pentru a putea incepe pregatirile poate fi rezolvat. M-as bucura sa pot antrena la Simleu Silvaniei, fiindca imi plac oamenii de acolo. Am ramas placut impresionat si de modul in care m-au primit suporterii, carora le multumesc pe aceasta cale. Fostul fundas al Stelei a mai spus ca cel mai multumit este de baza de recuperare, de la Baile Boghis. Baza de recuperare mi-a placut cel mai mult, insa nici baza sportiva nu arata prea rau. Cu suprafata de joc e mai problema, dar ne-am descurca. In schimb, trebuie rezolvata neaparat problema cazarii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »