Antrenor din Polonia pentru campioana Remat Zalău

Magazin Salajean 9 iunie 2011 0

Antrenor din Polonia pentru campioana Remat Zalău

Campioana României la volei masculin a anunţat numele antrenorului cu care va lupta pentru câştigarea celui de-al treilea titlu consecutiv din istorie. În cadrul unei şedinţe a Consiliului Director ce a avut loc în această săptămână, s-au prezentat toate ofertele de antrenor, iar conducerea a luat decizia de a-l aduce pe polonezul Mariusz Sordyl.

Născut în 27 noiembrie 1969, la Andrychow (Polonia), Sordil a fost unul dintre cei mai valoroşi jucători polonezi de volei, având înălţimea de 2 metri.

Cariera de antrenor a început-o în 2005, trei ani fiind doar antrenor secund la AZS Olzstyn. Incepând cu anul 2008, antrenorul principal a fost demis, iar Sordyl a preluat funcţia de antrenor principal, clasându-se la finalul sezonului pe locul trei cu echipa Olzstyn, după ce, la un moment dat, aceasta era în cădere liberă.

Începând din 2009 a pregătit în paralel şi naţionala de seniori a Poloniei, e drept din funcţia de antrenor secund. În sezonul recent încheiat, Mariusz Sordyl a ocupat funcţia de antrenor principal la lotul naţional de juniori al Poloniei.

Polonezul Sordyl a avut şi momente mai puţin plăcute în cariera de antrenor, fiind demis la finalul anului trecut de la formaţia AZS Olsztyn, după ce aceasta ocupa ultimul loc în Plus Liga, locul său fiind luat de românul Gheorghe Giani Creţu.

Pe lista ofertelor a mai fost numele neamţului Michael Merten, cu care Rematul a câştigat în acest sezon campionatul, un antrenor grec şi un tehnician din Ungaria.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »