Antal Aron, calificat in faza finala

Magazin Salajean 14 februarie 2008 0

Antal Aron, calificat in faza finalaAsociatia Sportiva Vointa Satu Mare a organizat sub egida Federatiei Romane de Sah, la finalul saptamanii trecute, la Satu Mare semifinala Campionatului National de sah pentru copii cu varste cuprinse intre 8 si 10 ani. Clubul Sportiv Frasinul Unirea l-a avut ca reprezentant pe Antal Aron, elev in clasa a III-a la Scoala Gimnaziala Simion Barnutiu Zalau. Cu toate ca la aceasta grupa de varsta clubul mai avea un jucator cu sanse foarte bune, Vlad Bejinariu, doar primul a fost sustinut de familie si a reusit sa se califice in faza finala a Campionatului National. Prin calificarea pe locurile 3 – 4, juniorul Antal Aron se alatura celuilalt reprezentant al clubului, andrei farcas, calificat si el in finala.

Tot in aceasta perioada a avut loc la Satu Mare si Cupa de Iarna pentru seniori si juniorii mari, in vederea obtinerii si confirmarii de categorii de clasificare si punctaje valorice, pentru validarea dreptului de participare la faza finala a Campionatului National individual de sah. La aceasta competitie, clubul zalauan a fost reprezentat de seniorul Andrei Marginean, care a acumulat patru puncte, si jucatorul mare Olah Levente Andras, care a realizat 4,5 puncte. Ambii jucatori urmeaza sa participe in perioada 20 – 24 martie la concursul Cupa Vointa – Informatia Zilei, care se va desfasura la Forumul Democrat German din Satu Mare, in vederea confirmarii de categorie si a imbunatatirii coeficientilor valorici, pentru etapa superioara.

A avut loc si un curs de formare pentru arbitrii de sah, care a fost urmat de Teodor Marginean. Acesta a sustinut examenul in fata presedintelui colegiului national de arbitri, Radu Catalin Chirila, si a reusit sa acumuleze punctajul necesar pentru autorizare.

Activitatea clubului este grevata in continuare de lipsa unei finantari corespunzatoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »