Andrei Margin – surpriza nationalelor de la Zalau

Magazin Salajean 18 mai 2010 0

Andrei Margin - surpriza nationalelor de la Zalau

Sportivul de la CSM Zalau a castigat medalia de bronz la dublu, fiind cooptat in lotul national de juniori pentru Campionatele Balcanice de la finalul lunii iunie

Sala Sporturilor din Zalau a fost timp de trei zile gazda editiei din acest an a Campionatelor Nationale individuale de tenis de masa, rezervate juniorilor I. Competitia a fost organizata de Federatia Romana de Tenis de Masa si Clubul Sportiv Municipal Zalau, in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Zalau, care au avut ponderea cea mai mare in desfasurarea acestei competitii, punand la dispozitie Sala Sporturilor si acordand premii, diplome si flori sportivilor clasati pe podium. Sportivii de la CSS – CSM Zalau au avut o comportare meritorie, castigand cinci medalii, din care una de argint si patru de bronz, indeplinindu-si astfel obiectivul propus.

Surpriza a venit din partea tenismenului Andrei Margin care, desi este inca junior II, si-a facut cadou de ziua lui o medalie de bronz. In urma acestui rezultat, sportivul pregatit de Victor Puie si Augustin Muresan a fost cooptat in lotul national pentru Campionatele Balcanice de la Slatina, de la finalul lunii iunie. Andrei Birlan a fost singurul sportiv medaliat cu argint, la dublu baieti, in timp ce, pe langa Andrei Margin, au mai castigat bronzul: Andrada Vincze, la dublu fete si dublu mixt si Andrei Birlan, la dublu mixt.

Cu putina atentie, Birlan putea obtine chiar medalia de aur la dublu, unde l-a avut ca partener pe Lucian Munteanu. Cei doi au condus cu scorul de 2 – 0 la seturi, iar in setul trei au condus cu 10 – 8. Dupa ce a fost 2 – 2 la seturi, Birlan si Munteanu au condus cu 8- 3 in setul decisiv, insa au pierdut inexplicabil la avantaj. La simplu, Birlan s-a clasat pe locul cinci, care in meciul pentru stabilirea primelor cinci locuri a pierdut in fata tenismenului numarul 1 din Romania, Szocs Hunor, cu scorul de 4 – 1. In urma rezultatului inregistrat, sportivul va participa la selectia pentru Campionatele Balcanice si Europene.

Tot pe locul cinci s-a clasat si Andrada Vincze in proba de simplu, pierzand in primii opt cu scorul de 4 – 2 in fata tenismenei Cristina Hirici, colega sa de echipa de la lotul national de junioare I. Andrei Margin a terminat pe locul 12 la simplu, rezultat despre care antrenorul Victor Puie ne-a declarat ca este foarte bun, in timp ce Andreea Igna a terminat pe pozitia a 16-a la simplu. Competitia a fost dominata de Centrul Olimpic de la Bistrita. La organizarea competitiei au mai contribuit: Directia pentru Sport a Judetului Salaj si Asociatia Judeteana de Tenis de Masa. La final, antrenorul Victor Puie a tinut sa multumeasca pe aceasta cale, tuturor celor care au contribuit la buna desfasurare a acestor Campionate Nationale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »