Andrada Vincze – eliminată în 16-imile de finală, la Europenele din Danemarca

Din delegaţia României, care a participat la finele săptămânii trecute la Campionatul European de tenis de masă, rezervat seniorilor şi desfăşurat la Herning (Danemarca), a făcut parte şi zălăuanca Andrada Vincze. Sportiva formată la Clubul Sportiv Şcolar Zalău, care la individual evoluează pentru Clubul Sportiv Municipal Zalău, iar la echipe pentru un club din Franţa, a avut o evoluţie destul de bună în proba de dublu, unde a avut-o ca parteneră pe Cristina Hirici, de la Clubul Sportiv Farul Constanţa. În Grupa a XI-a, cele două tenismene s-au clasat pe prima poziţie, cu trei victorii din tot atâtea partide disputate, calificându-se în 16-imile competiţiei.
Din păcate, pe tabloul principal de 32, Vincze şi Hirici au pierdut în faţa unui cuplu ceh, format din Iveta Vacenovska şi Katerina Penkavova, scorul final fiind 3 – 2 în favoarea tenismenelor din Cehia, după ce primul set a fost câştigat de Vincze şi Hirici, cu scorul de 12 – 10. Al doilea set le-a revenit tenismenelor cehe, care s-au impus tot cu 12 – 10, iar în setul trei acestea s-au impus cu 11 – 7. Româncele au restabilit egalitatea pe seturi, după ce au câştigat cu 12 – 10 setul patru, însă au cedat la scor în decisiv, 4 – 11.
În proba de simplu, zălăuanca Vincze Andrada a înregistrat două înfrângeri şi o victorie, în faza grupelor. Aceasta a pierdut primul meci în cinci seturi, 11 – 7, 11 – 8, 7 – 11, 7 – 11, 7 – 11 în faţa tenismenei Ana Neves, din Portugalia. L-a câştigat pe al doilea, învingând-o în numai trei seturi pe daneza Stefanie Christensen, 11 – 8, 11 – 3, 13 – 11. În ultimul meci din Grupa a V-a, zălăuanca a pierdut în trei seturi, 4 – 11, 8 – 11, 4 – 1 în faţa rusoiacei Polina Mikhaylova, ratând astfel calificarea pe tabloul principal de 32.
Delegaţia României s-a întors, totuşi cu medalii de la Europenele din Danemarca, Daniela Dodean şi Elizabeta Samara devenind campioane europene la dublu, în timp ce Adrian Crişan a cucerit medalia de bronz la masculin individual.

Leave a Comment