Andrada Vincze, campioana europeana cu echipa Romaniei

Magazin Salajean 22 iulie 2010 0

Andrada Vincze, campioana europeana cu echipa Romaniei

Pentru a doua oara consecutiv, Romania a devenit campioana europeana la tenis de masa cu nationala de junioare, tenismena zalauana facand parte din echipa si la editia precedenta. Medalia de aur castigata marti seara de tricolorele junioare este a 101-a medalie din istorie cucerita de sportivii romani, la Campionatele Europene, in probele de juniori

Cea mai valoroasa tenismena zalauana a momentului, Andrada Vincze, a devenit marti seara campioana europeana cu echipa nationala de junioare a Romaniei. Sportiva cu dubla legitimare la CSS – CSM Zalau, antrenata de Victor Puie, se afla in aceste zile la Istambul, unde are loc editia cu numarul 53 a Campionatelor Europene de tenis de masa, rezervate juniorilor si cadetilor. Pe langa sportiva zalauana, din echipa Romaniei au mai facut parte: Camelia Postoaca, Cristina Hirici si Roxana Istrate, acestea fiind pregatite de antrenoarea Elena Sebe.

Marti seara s-au incheiat probele pe echipe, tricolorele junioare invingand in finala cu scorul de 3 – 2, nationala Germaniei. In faza grupelor, junioarele Romaniei au inregistrat doua victorii si o infrangere, castigand cu scorul de 3 – 1 si 3 – 0 in fata Croatiei, respectiv in fata Belarusului si pierzand cu scorul de 3 – 0 in fata Spaniei. In optimile de finala, Romania a intalnit reprezentativa Suediei, de care a dispus cu scorul de 3 – 1. Dupa disputarea primelor doua meciuri, scorul era egal la seturi, 1 – 1, iar Andrada Vincze a dus Romania, din nou, in avantaj, dupa ce a dispus cu scorul de 3 – 2 de suedeza Mustafa Huda.

A treia victorie a Romaniei a fost obtinuta de Cristina Hirici, care a castigat cu scorul de 3 – 2 in fata sportivei Jonsson Jennifer, dupa ce in primul meci pierduse cu scorul de 3 – 1 in fata Danielei Maskovits. In sferturile de finala, selectionata de junioare a castigat cu acelasi scor, 3 – 1, in fata Poloniei, tenismena zalauana castigand cu scorul de 3 – 2 meciul cu Zielinska Anna.

Sportivele pregatite de Elena Sebe au intalnit in penultimul act al competitiei nationala Ungariei, pe care a invins-o cu scorul de 3 – 2. Si de aceasta data, Andrada Vincze a jucat al treilea meci, pe care l-a castigat cu scorul de 3 – 1, dupa ce la finalul primelor doua meciuri rezultatul era egal, 1 – 1. Titlul de campioana europeana a fost castigat dupa o victorie, tot cu scorul de 3 – 2, in fata Germaniei. Asa cum era de asteptat, a fost cel mai disputat meci al competitiei.

Dupa primele doua dueluri, scorul era egal, iar Andrada Vincze a dus scorul la 2 – 1, dupa victoria la limita, 3 – 2, in fata tenismenei Krieghoff Anna. Andrada a avut o evolutie buna. A mentinut echilibrul echipei. Si-a facut bine datoria si a respectat sarcinile trasate, ne-a precizat antrenorul Victor Puie.

Este al doilea an consecutiv in care nationala de junioare a Romaniei reuseste sa castige medaliile de aur, titlul european de anul trecut fiind obtinut la Praga.

Ieri au inceput si intrecerile individuale si de dublu, Andrada Vincze evoluand in ambele probe.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »