Amicalul dintre FC Bihor si FC Silvania, transformat in lupte de K1

Magazin Salajean 9 februarie 2009 0

Amicalul dintre FC Bihor si FC Silvania, transformat in lupte de K1

Partida de verificare dintre FC Bihor si FC Silvania Simleu Silvaniei, programata vineri dupa – amiaza pe Stadionul Motorul din Oradea, s-a incheiat dupa numai 30 de minute, cu o bataie generala intre jucatorii celor doua echipe

FC Silvania Simleu Silvaniei s-a deplasat vineri la Oradea, in vederea sustinerii unui meci de verificare in compania echipei din Liga a II-a, FC Bihor. Desi a fost programat initial pe Stadionul Municipal din Oradea, meciul s-a disputat in cele din urma pe Stadionul Motorul. Partida, insa, s-a incheiat dupa numai o jumatate de ora, din cauza unei batai intre jucatorii celor doua echipe. Un duel intre jucatorii Ambrus (FC Bihor) si Breaz (FC Silvania), la marginea terenului, undeva in apropierea careului bihorean, in urma caruia cei doi au fost eliminati, a degenerat intr-o adevarata batalie, in care s-au impartit pumni si picioare, dar si o serie de injurii si amenintari reciproce. Potrivit afirmatiilor facute de presedintele FC Silvania, Ioan Gurzau, dupa ce ambii jucatori au fost eliminati de arbitrul Dansa, in drumul sau spre banca de rezerve a echipei simleuane, Breaz a fost nevoit sa treaca prin fata bancii bihorene, fiind lovit de organizatorul de competitii de la FC Bihor, Gheorghe Motoc. Tehnicialul FC Silvania, Lucian Ciocan, care a vazut faza, a alergat spre acesta pentru a-i cere socoteala, moment in care, spre locul cu pricina au alergat si jucatorii celor doua echipe, care au inceput sa-si imparta pumni si picioare. Cel mai sifonat din aceasta incaierare a iesit fundasul echipei simleuane, Muresan, care a fost lovit cu picior in spate de un jucator oradean. In timp ce se deplasa spre banca noastra de rezerve, jucatorul nostru a fost lovit de organizatorul lor, iar, in acel moment, Ciocan, care a vazut faza respectiva, a fugit spre banca celor de la FC Bihor pentru a calma spiritele. Insa, tot atunci, au fugit spre banca de rezerve mai multi jucatori de la FC Bihor, dupa care si ai nostri si a inceput incaierarea.

Pacat ca din cauza neputintei unor jucatori de la FC Bihor s-a ajuns la asemenea lucruri. Parerea mea este ca o mare parte din vina ii apartine si arbitrului Dansa, care le-a dat voie jucatorilor sa practice un joc dur. Nu este bine ca prin acest eveniment s-a creat o imagine negativa asupra clubului, insa, ceea ce s-a intamplat nu a fost din vina noastra, a declarat presedintele Ioan Gurzau. Si antrenorul Lucian Ciocan a afirmat ca a alergat spre cei doi jucatori si spre organizatorul Gheorghe Motoc, abia dupa ce acesta din urma l-a luat de gat pe jucatorul Breaz. Organizatorul lor de competitii l-a luat de gat pe jucatorul nostru, iar eu m-am dus sa-i cer socoteala, moment in care toti jucatorii au fugit spre mine. Daca acea persoana, Ghita Motoc, nu intervenea intre cei doi jucatori nu se intampla nimic. De cealalta parte, presedintele FC Bihor, Alexandru Toth, a precizat ca, organizatorul Motoc nu l-a lovit pe Breaz in timp ce acesta trecea prin fata bancii de rezerve a bihorenilor, ci a alergat spre zona in care a avut loc duelul dintre cei doi jucatori, pentru a calma spiritele. Organizatorul nostru a alergat spre cei doi jucatori pentru a calma spiritele, nu cum spun cei de la Simleu ca i-a pus mana in gat jucatorului lor sau ca l-ar fi lovit pe acesta in timp ce se deplasa prin fata bancii noastre de rezerve. Cand l-a vazut pe organizatorul nostru ca se indreapta spre cei doi jucatori, Ciocan a alergat si el in acel loc, dupa care au venit si jucatorii si a inceput scandalul. Daca Ciocan statea pe banca poate nu se intampla nimic. La fel ca Ioan Gurzau si presedintele bihorenilor a precizat ca o mare parte din vina ii apartine arbitrului Dansa. Laurentiu Dansa a gresit, fiindca nu trebuia sa le dea voie jucatorilor sa joace atat de dur. Cei de la Simleu au jucat foarte dur de la inceput, iar de cateva ori am vrut sa scot echipa de pe teren. M-as bucura sa joace tot asa si in meciurile oficiale. Nu spun ca numai cei de la Simleu au gresit, fiindca ambele echipe sunt de vina. E regretabil ce s-a intamplat, iar cel mai rau imi pare ca nu s-a putut continua meciul. In momentul in care s-a intrerupt meciul, FC Silvania conducea cu scorul de 1 – 0, prin golul inscris in minutul 11, de Munteanu.

FC Bihor: Szasz – Tarca, Somodean, Ambrus, Sanmartean, Opriceana, Baiano, Bucur, Novak, Radu, Lucas. Antrenor: Vig Zoltan.

FC Silvania: Gabor – S. Crisan, Muresan, R. Crisan, Varga, Munteanu, Mihoc, Schwarzcopf, Brata, Breaz, Ulmeanu. Antrenor: Lucian Ciocan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »