Am ramas mai saraci

Magazin Salajean 29 octombrie 2007 0

Am ramas  mai saraci

Fostul mare fotbalist Nicolae Dobrin a incetat din viata vineri dimineata. El se afla internat la Spitalul Judetean Arges din Pitesti de marti. La ora 07:00 Dobrin a intrat intr-o stare de agonie, marea glorie a fotbalului romanesc parasindu-ne 20 de minute mai tarziu. Aseara Dobrin era constient si comenta meciul de miercuri disputat de FC Arges cu Jiul Petrosani. Prietenii indurerati isi fac aparitia la etajul 3 al Spitalului Judetean din Pitesti, la sectiunea Terapie Intensiva.

Traim un moment de imensa tristete, de tulburare, pentru ca a plecat dintre noi un artist al balonului rotund cum putini s-au vazut. Practic, Dobrin n-a jucat fotbal. Gratie unui dar dumnezeiesc, el a visat fotbalul si l-a inventat, l-a imbogatit si l-a dus pana in pragul miracolului. De aceea i s-a si zis Fachirul. Dar Dobrin a insemnat mai mult decat atat. Sot si tata fara cusur, a devenit cu trecerea anilor un barbat de o discretie desavarsita, modest si timid, prietenos pana si cu ultimul pusti, pina si cu ultimul spectator. Daca altora celebritatea li se mai urca la cap, cu el nu s-a intamplat asa. Dobrin a iesit de pe teren si din viata ca un copil, la fel de credul si de vulnerabil cum a intrat. Din acest motiv a si fost, din pacate, tinta atator nedreptati.

Boloni: Am fost coleg de camera cu Dobrin

Ladislau Boloni este indurerat de decesul celui mai mare fotbalist roman din toate timpurile. IAm fost coleg de camera cu Nicolae Dobrin la echipa nationala. Deoarece era mai mare decat mine cu 6 ani, la inceput n-am avut legaturi prietenesti, ci doar profesionale.

Mai tirziu am devenit prieteni. Gica nu trebuie sa ramina in memoria noastra cu imaginea fotbalistului care doar dadea mingea printre picioarele adversarului. Ar fi prea putin! Dobrin facea tot posibilul sa scape de marcaj. Cand jucam impotriva lui imi spunea ca il doare ba piciorul stang, ba piciorul drept, ca sa ma faca sa-mi scada concentrarea.

Erau lucruri minore, care contribuiau la realizarea lucrurilor mari pe care le facea Dobrin. Acolo Sus se va intalni cu alti fosti mari fotbalisti. Dumnezeu sa-l ierte!I, a spus antrenorul echipei Al Jazira, la televiziunea sport.ro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »