Am citit cu stupefactie,

Magazin Salajean 3 martie 2008 0

in mai multe ziare, felul in care este denigrata conducerea Clubului Sportiv Municipal Armatura Zalau, si in mod special domnul director general adjunct, Silviu Muresan. Acesta este invinuit ca nu doreste performanta si ca ar fi un obstacol in obtinerea performantelor, lucru contrar realitatii.

Cunoscand realitatile din viata clubului, nu pot sa nu clarific situatia confuza care s-a creat.

Domnul Silviu Muresan este fost sportiv, multiplu medaliat national, fost component al lotului national de box si profesor de sport. Cunoaste in intregime fenomenul sportiv.

Domnul Silviu Muresan stie ca fara o munca sustinuta, fara o buna organizare a activitatii sportive, fara seriozitate si fara asumarea raspunderii asupra tuturor activitatilor pe care le desfasoara antrenorul, performantele sportivilor nu pot sa apara.

Domnul Muresan este un om care incearca sa asigure cele mai bune conditii de pregatire tuturor sectiilor clubului, care este alaturi de antrenori si sportivi in majoritatea competitiilor, atat acasa, cat si in deplasare, care isi neglijeaza problemele personale pentru a fi alaturi de sportivi.

I se poate reprosa ca este un om exigent, perseverent, gata sa faca orice efort pentru buna desfasurare a activitatilor si ca cere acelasi lucru si antrenorilor.

Desi sunt antrenor de 40 de ani, daca in cursul activitatii gresesc cu ceva si mi se arata greseala facuta, pentru mine nu este un motiv de suparare ci dimpotriva, pentru ca greselile din sport duc la limitarea greselilor sportive.

Acum, va rog sa judecati si dumneavoastra, ce dorinta de performanta are un antrenor care timp de sase luni lucreaza cu trei sportivi formati de altcineva si care nu selectioneaza nici macar un sportiv incepator? Ce perspectiva de performanta mai poate fi?

Un lucru este sigur. Din nimic se face nimic, iar performanta nu se face din gura, ci dintr-o munca sustinuta si responsabila. Este un lucru stiut ca cea mai buna aparare este atacul. Tocmai pentru acest lucru m-am simtit dator sa nu trec cu vederea neadevarurile scrise despre un om care munceste in mod cu adevarat serios si care nu cere decat acelasi lucru colaboratorilor sai.

As mai mentiona ca, an de an, clubul si-a marit numarul de medalii si performanta sportiva, si acest lucru arata clar ca afirmatiile facute despre club au fost nefondate si calomnioase.

Ioan Popa, antrenor de box

Carp Constantin, antrenor tenis de camp: ma alatur celor aratate de maestrul Popa.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »