Alexandru Dedu, noul şef din handbalul românesc

„Începe o nouă etapă în handbalul românesc”, consideră antrenorul Gheorghe Tadici

Surpriză la alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Handbal (FRH). Deşi, multă lume îl dădea pe Gaţu favorit în cursa pentru postul de preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, noul şef al handbalului românesc este, începând de luni, Alexandru Dedu. Fostul pivot al naţionalei României şi al Barcelonei a câştigat într-un mod categoric preşedenţia Federaţiei Române de Handbal, adunând 104 voturi. Dedu a fost urmat de fostul vicepreşedinte al FRH, Remus Drăgănescu, în timp ce Cristian Gaţu, cel care a condus handbalul românesc timp de 18 ani, a strâns doar 32 de voturi.
„După o etapă foarte lungă, ceea ce s-a întâmplat la puţine federaţii din România, s-a hotărât să aibă loc această schimbare care, mai devreme sau mai târziu, tot ar fi avut loc. Începe o nouă etapă în handbalul românesc. Este normal să apară schimbări la un moment dat, însă, modificările care intervin trebuie să fie chibzuite şi benefice. Rămân la ideea că, să fii tânăr nu este o calitate şi ai nevoie de experienţă pentru a conduce o federaţie. Noua conducere va trebui să gestioneze foarte bine problemele din federaţie, mai ales susţinerea celor opt loturi naţionale şi a celor două centre olimpice, care nu sunt deloc uşor de gestionat. Susţinerea loturilor naţionale necesită bani mulţi, iar cei care provin de la bugetul statului nu sunt suficienţi. Urez succes noii conduceri şi sper să ca handbalul românesc să aibă de cştigat prin această schimbare”, a fost reacţia managerului de la HC Zalău şi a selecţionerului României, Gheorghe Tadici.
Alexandru Dedu va fi ajutat la conducerea Federaţiei Române de Handbal de vicepreşedinţii Narcisa Lecuşanu, vicecampioană mondială în 2005 cu naţionala condusă de Tadici şi Daniel Georgescu, preşedintele echipei de handbal masculin, Dinamo Bucureşti.

Leave a Comment