Alexandru Ciocan, multiplu campion naţional la ciclism: „Drumurile din Sălaj sunt fantastice pentru concursurile de ciclism”

Prima ediţie a concursului de ciclism, „Sălaj Velo Tur”, a fost o reuşită din toate punctele de vedere. Pe lângă concursul propriu-zis, cei 150 de participanţi au putut admira o parte din frumuseţile Sălajului, iar la final, au avut ocazia să viziteze Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou.
Concurenţii s-au arătat încântaţi şi de traseul ales de organizatori, multiplul campion naţional, Alexandru Ciocan, prezent la eveniment în calitate de invitat special, afirmând că drumurile din judeţ sunt foarte bune pentru desfăşurarea concursurilor de ciclism.
„Sălajul este o zonă fantastică pentru ciclism. Aveţi nişte drumuri excepţionale. Dacă ar fi astfel de drumuri şi în zona de Sud a ţării, numărul participanţilor ar creşte cu cel puţin 50 la sută. Pentru un concurs aflat la prima ediţie, cred că numărul participanţilor este foarte mare. Sunt convins că, dacă acest concurs se va organiza şi în anii următori, numărul concurenţilor se va dubla”, a declarat Ciocan.
„Cred că ciclismul din România este pe o pantă ascendentă. Vedem, în ultimii ani, tot mai mulţi ciclişti care participă la competiţii. Nu cred că va mai dura mult timp până vom redeveni o forţă în ciclismul mondial. Trebuie, însă, să avem răbdare, fiindcă, deocamdată se face un schimb de generaţii”, consideră multiplul campion.
„Sălaj Velo Tur” s-a desfăşurat sâmbătă, în organizarea Consiliului Judeţean Sălaj, ADI Sălaj Plus, AS Instinct Team, Centrul de Cercetări Biologice – Grădina Botanică “Vasile Fati” Jibou şi Centrul de Cultură şi Artă Sălaj.

Leave a Comment