AJF Sălaj ia în calcul variana disputării unui baraj între Sportul Şimleu şi Rapid Jibou

Campionatele judeţene de fotbal au rămas „blocate” şi după ce România a trecut de la stare de urgenţă la stare de alertă, dat fiind faptul că autorităţile au anunţat că numai fotbalul de performanţă îşi poate relua activitatea prin desfăşurarea unor cantonamente în condiţii foarte stricte.
La nivel de Sălaj, există mai multe scenarii luate în calcul de preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Daniel Sabou, dar o decizie finală va fi luată abia după data de 1 iunie, când autorităţile vor lua, foarte probabil, noi decizii, în funcţie de evoluţia pandemiei până la data respectivă. Scenariile după care se ghidează AJF sunt date de FRF: disputarea tuturor meciurilor rămase din actuala ediţie – ceea ce pare imposibil, îngheţarea campionatului, disputarea unui play-off şi play-out sau organizarea unui baraj în sistem tur-retur între primele două clasate, mai ales că, în Liga a IV-a Sălaj, ocupantele primelor două locuri sunt la egalitate de puncte. Prima poziţie este ocupată de Sportul Şimleu, cu un golaveraj de 60 la 9, în timp ce ocupanta locului secund, Rapid Jibou, are 55 de goluri marcate şi 14 primite. Locul trei în Liga a IV-a Sălaj este ocupat de Dumbrava Gâlgău, cu 27 de puncte.
„Nu putem lua încă o hotărâre finală, având în vedere că în data de 1 iunie, autorităţile vor lua noi decizii. Degeaba stabilim în acest moment ca sezonul să se încheie cu un play-off şi play-out, dacă şi după data de 1 iunie vor rămâne „blocate” campionatele judeţene. Ne-am dori să putem organiza măcar un meci de baraj în sistem tur-retur între primele două clasate pentru desemnarea campioanei, mai ales că la noi, Sportul Şimleu şi Rapid Jibou sunt la egalitate de puncte”, a declarat Daniel Sabou.
FRF a anunţat disputarea unui „baraj în trei” pentru promovarea în Liga a III-a, astfel că este obligatorie desemnarea campioanelor judeţene de către AJF-uri.
În ceea ce priveşte desfăşurarea etapelor finale din faza judeţeană a Cupei României, şi acestea rămân în atenţia conducerii AJF Sălaj, mai ales că forul condus de Daniel Sabou trebuie să desemneze echipa calificată la faza naţională.

Leave a Comment