Aflat in pregatiri cu FC Bihor, dar sub contract cu FC Silvania pana in vara: Remus Bente nu stie inca pentru ce echipa va putea evolua in retur

Magazin Salajean 3 februarie 2010 0

Aflat in pregatiri cu FC Bihor, dar sub contract cu FC Silvania pana in vara: Remus Bente nu stie inca pentru ce echipa va putea evolua in returDesi a inceput pregatirea de iarna cu FC Bihor, echipa la care doreste sa si evolueze in retur, conducerea FC Silvania este dispusa sa-l cedeze pe Remus Bente doar la formatia din Liga a III-a, Luceafarul Oradea. Pentru a putea evolua la FC Bihor, clubul oradean trebuie sa achite echipei FC Silvania suma cheltuita cu jucatorul, pe perioada cat a evoluat sub Magura.

Presedintii celor doua cluburi, Ioan Gurzau (FC Silvania) si Gavrila Ghilea, originar din Salaj (Luceafarul Oradea) au semnat in aceasta iarna un protocol de colaborare, potrivit caruia, gruparea de la poalele Magurii va putea transfera orice jucator remarcat de la echipa oradeana. De cealalta parte, Luceafarul va avea prima optiune pentru jucatorii care nu vor mai intra in calculele antrenorului Dacian Nastai.

Primele schimburi de jucatori au si avut loc in urma cu ceva vreme, simleuanii transferandu-i de la Luceafarul pe mijlocasii Ianc si Codoban. In schimbul celor doi, conducerea FC Silvania i-a cedat pe mijlocasul Adrian Micas (pana la vara) si atacantul Remus Bente. Daca primul a evoluat si in sezonul trecut tot in Liga a III-a, fiind imprumutat la Turul Micula, Bente a inceput pregatirea de iarna cu FC Bihor, dupa ce a evoluat o parte din turul de campionat pentru FC Silvania, iar acum se afla in cantonament in Ungaria cu echipa oradeana. Contractul dintre jucator si clubul simleuan expira insa abia la vara, astfel ca Bente poate evolua in retur la FC Bihor doar daca clubul oradean achita echipei de sub Magura suma cheltuita cu jucatorul pe perioada cat a evoluat la Simleu.

Bente este al nostru pana in vara, asa ca nu poate pleca la FC Bihor, chiar daca se afla cu ei in pregatiri. Poate pleca doar daca achita suma care am cheltuit-o cu el la Simleu. Daca nu, noi il cedam la Luceafarul, echipa cu care am si semnat in aceasta iarna un protocol de colaborare, ne-a declarat Ioan Gurzau.

Farcuta nu a fost oprit in lot. Dragan a ramas pana dupa meciul cu U Cluj

Pe langa cei 22 de jucatori cu care antrenorul Dacian Nastai a plecat in cantonamentul de la Arieseni, in amicalul de sambata, scor 2 – 0 cu Luceafarul Oradea, au mai fost verificati alti doi jucatori, veniti in probe la echipa simleuana. Fundasul Farcuta, care a evoluat ultima data la Bihorul Beius, nu a fost retinut in lot, in timp ce atacantul Dragan, golgeter in Liga a IV-a clujeana, a fost retinut pentru a mai fi verificat si in amicalul de azi, cu Universitatea Cluj.

Farcuta are calitati, dar nu este ceea ce ne trebuie noua. Ar trebui pregatit bine pana in vara si abia apoi ar putea face fata la nivelul Ligii a II-a, a afirmat presedintele Gurzau. Partida de azi, dintre Universitatea Cluj si FC Silvania va avea loc de la ora 15, la baza sportiva a echipei Ardealul Cluj, pe un teren cu suprafata sintetica.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »