Adversari puternici pentru campioana României la „Cupa Arcada”

La o săptămână după ce a câştigat „Cupa Explorări”, turneu organizat de Ştiinţa Explorări Baia Mare şi la care au mai fost prezente echipele Unirea Dej şi formaţia ungară, RK Kecskemet, Volei Municipal Zalău va participa la a doua competiţie de verificare din această toamnă, „Cupa Arcada”. Evenimentul este organizat de Arcada Galaţi – câştigătoarea Cupei României în sezonul trecut, urmând să mai fie prezente Steaua Bucureşti şi Dinamo Bucureşti. Va fi o competiţie mai acerbă decât cea de la Baia Mare, având în vedere că Arcada Galaţi, medaliată cu bronz în ediţia trecută, a anunţat că vrea să câştige cu orice preţ titlul în noul sezon, efectuând achiziţii importante în pauza de vară, printre care şi zălăuanul Adrian Gontariu. Steaua Bucureşti, care a terminat pe locul patru ediţia trecută, rămâne o formaţie la fel de incomodă şi în sezonul următor, în timp ce Dinamo Bucureşti, chiar dacă este o nouă promovată, revenind în Divizia A1 după o pauză de un an, a efectuat o campanie spectaculoasă de achiziţii în vara acestui an. Un american, un sârb, un maghiar, un spaniol, brazilianul Caio de Pra Provenzano – fostul universal al Galaţiului sunt o parte din achiziţiile făcute în această vară de „alb-roşii”.
„Este normal să te lupţi cu adversari puternici şi în perioada de pregătire, nu doar în campionat, tocmai de aceea ne-am şi dat acceptul de a participa la turneul de la Galaţi. Trebuie să urcăm şi noi spre forma sportivă pe care dorim să o avem la începerea sezonului. Vrem să vedem ce joc dezvoltă şi alte echipe din campionatul intern, nu doar cele două pe care le-am întâlnit la Baia Mare. Până la urmă, suntem campioni şi trebuie să ne adaptăm cât mai repede, indiferent de situaţie”, ne-a declarat Marian Constantin, antrenorul principal al Zalăului.
Volei Municipal Zalău va susţine primul meci de la „Cupa Arcada” vineri, începând cu ora 17, urmând să întâlnească Steaua Bucureşti, iar sâmbătă, de la ora 16, adversara campionilor va fi Dinamo. Duelul cu Arcada Galaţi este programat duminică, de la ora 11.
„Cupa Arcada” va avea loc în Sala Sporturilor „Dunărea” din Galaţi.
Program „Cupa Arcada”:
Vineri, 15.09.2017
ora 17, Steaua Bucureşti – Volei Municipal Zalău
ora 19, Arcada Galaţi – Dinamo Bucureşti
Sâmbătă, 16.09.2017
ora 16, Volei Municipal Zalău – Dinamo Bucureşti
ora 18, Arcada Galaţi – Steaua Bucureşti
Duminică, 17.09.2017
ora 9, Dinamo Bucureşti – Steaua Bucureşti
ora 11, Arcada Galaţi – Volei Municipal Zalău
ors 13, festivitatea de premiere

Leave a Comment