Adversara Rematului a avut în teren două glorii ale voleiului mondial

Nume unul şi unul în sextetul de bază al echipei Lannuti Cuneo, adversara formaţiei Remat Zalău de marţi seara, din primul meci al Ligii Campionilor. De departe, vedetele serii au fost ridicătorul sârb Nikola Grbic şi centrul italian Luigi Mastrangelo.

Născut în 6 septembrie 1973, sârbul Nikola Grbic a început voleiul de performanţă la vârsta de 14 ani, evoluând în echipa de seniori Grik Banat, din Iugoslavia. În 1993 s-a transferat la un alt club din Iugoslavia, Vojvodina Novi Sad, iar din 1994 până în prezent evoluează în campionatul Italiei, Lannuti Cuneo fiind a noua echipă din “Cizmă”.

A câştigat de trei ori Cupa Italiei, o dată Cupa Cupelor, de două ori Supercupa Europei, o dată Liga Campionilor, o dată Cupa CEV, în 2010, an în care a câştigat şi Supercupa Italiei. Cu naţionala Serbiei a devenit campion olimpic în 2000, a câştigat o medalie de bronz la JO din ’96, medaliat cu argint şi bronz la Campionatele Mondiale, medaliat cu aur, argint şi de patru ori cu bronz la Campionatele Europene. Tot de patru ori a fost medaliat cu argint şi de două ori cu bronz în Liga Mondială, iar o dată a fost medaliat cu bronz la Cupa Mondială.

“Meciul a fost foarte dificil, mai ales că am evoluat în deplasare. Nu aveam prea multe informaţii despre adversar. Nu am reuşit nici măcar să avem o înregistrare video, să vedem cum joacă Remat. Noi suntem foarte bine pregătiţi pentru campionatul italian, cunoaştem foarte bine adversarii şi tactic suntem capabili să pregătim foarte bine orice meci. Astăzi (marţi, n.r.) nu a fost posibil, şi de aceea am spus că a fost dificil de jucat. Pe de altă parte, a fost dificil deoarece întotdeauna jucăm împotriva unor echipe care vor să ne învingă, pentru că suntem o echipă mare, întotdeauna jucăm împotriva unor săli pline, pentru că toţi vin să vadă echipele italiene, jucătorii italieni, aşa că întotdeauna jucăm în săli foarte zgomotoase. Când jucăm însă în Italia, este ca un “concert”, pentru că spectatorii se aşteaptă să câştigăm repede, deoarece ei plătesc biletul să vadă sferturi de finală sau semifinale, ei sunt obişnuiţi să vadă că echipa noastră joacă întotdeauna un volei bun, aşteaptă rezultate bune. Până la urmă, suntem foarte fericiţi că am câştigat azi cu 3-0, fără alte complicaţii”, a declarat la finalul partidei Nikola Grbic.

Având în vedere că luna trecută a împlinit 39 de ani, Grbic mai are puţin până la finalul carierei de jucător. “Am semnat un contract de doi ani cu Cuneo, acest an şi cel viitor, în mod sigur. Mai apoi, cine ştie? Sper că voi juca la acest nivel, desigur, atât cât voi putea. După aceea probabil voi fi antrenor”, a încheiat ridicătorul sârb.

Şi italianul Luigi Mastrangelo, născut în 1975, se poate mândri cu numeroase trofee şi medalii. A devenit campion al Italiei, de patru ori câştigător al Cupei Italiei, de două ori câştigător al Supercupei Italiei, o dată a câştigat Cupa Cupelor, de patru ori Cupa CEV şi o dată Supercupa Europei.

Cu echipa naţională a Italiei a devenit triplu campion european şi vicecampion european, vicecampion mondial, dublu campion olimpic şi vicecampion olimpic, plus alte cinci medalii, două de aur, două de argint şi una de bronz în Liga Mondială.

Marius Morar

Leave a Comment