Adversar din Islanda pentru HC Zalău, în 16-imile Cupei EHF

Calificată direct în 16-imile Cupei EHF, HC Zalău, finalista sezonului trecut, va avea ca adversar o echipă din Islanda, Valur, formaţie ce a eliminat în turul doi echipa spaniolă Valencia Aicequip, învingând-o în ambele meciuri cu scorul de 25 – 22, respectiv 37 – 27.
Pentru adversarele echipei HC Zalău, cea mai bună performanţă în cupele europene s-a înregistrat în sezonul 2005 – 2006, islandeze ajungând până în semifinalele Cupei Challenge, unde au fost eliminate de Tomis Constanţa, după 25 – 37 la Constanţa şi 35 – 28 în Islanda. Înainte cu un sezon, Valur s-a calificat în Cupa EHF, însă a fost eliminată încă din primul tur de suedezele de la HK Onnereds.
În sezonul 2007 – 2008, Valur a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei Challenge, unde a pierdut în faţa franţuzoaicelor de la Meriognac Handball.
După o pauză de două sezoane, gruparea islandeză a revenit în cupele europene în sezonul 2010 – 2011, ajungând până în turul doi al Cupei EHF, unde au fost eliminate de formaţia germană VfL Oldenburg.
Prima manşă din 16-imile Cupei EHF, dintre HC Zalău şi Valur este programată în 10/11 noiembrie, iar returul o săptămână mai târziu.
Vă reamintim că în sezonul trecut, HC Zalău a ajuns până în finala Cupei EHF, pierzând cu scorul 24 – 30 în deplasare şi cu scorul de 20 – 21 la Oradea, în faţa rusoaicelor de la Lada Togljatti.

2 Thoughts to “Adversar din Islanda pentru HC Zalău, în 16-imile Cupei EHF”

  1. @anonim

    Inca o finala..?De ce nu ? Dar resurse exista ?

  2. Poate da , poate nu ..

    Cine stie ?

Leave a Comment