Adrian Poputea, la un pas de primul titlu national

Magazin Salajean 15 iunie 2012 0

Adrian Poputea, la un pas de primul titlu nationalPugilistul zalauan va boxa in aceasta dupa-amiaza in finala Campionatului National de box, de la Resita

Sportivul legitimat la Clubul Sportiv Municipal Zalau este la un pas de a obtine primul titlu national din cariera, dupa ce l-a invins miercuri seara, in semifinale pe Ionut Boldicu, de la Farul Constanta. Dupa prima runda, rezultatul era egal, 2 – 2, iar in repriza a doua, Poputea a luat un avans de patru puncte, 7 – 3. In final s-a impus la puncte, 11 – 5, iar in aceasta dupa-amiaza se va duela in finala categoriei 91 de kilograme cu Cezar Juratoni, de la Dinamo Bucuresti. Cei doi s-au mai intalnit in urma cu patru ani, in finala Cupei Federatiei Romane de Box, castigator fiind pugilistul zalauan. Ma aflu intr-o forma foarte buna, care cred ca pot sa o fructific la aceasta competitie. Vreau sa-i multumesc maestrului Dragos si domnului Silviu Muresan, care m-au sustinut in pregatire si sper sa nu dezamagesc, ne-a declarat Adrian Poputea, care, daca se va impune in finala de azi, va obtine, in premiera, titlul de campion national la seniori.

Adversarul sau, Cezar Juratoni, este component al lotului national la categoria 91 de kilograme si a participat la turneele de calificare la Jocurile Olimpice, dar a ratat prezenta la Londra.

Indiferent de rezultatul de azi, Poputea se va intoarce acasa cu o medalie, care poate fi de argint sau de aur. Ar fi a opta medalie consecutiva obtinuta de Adrian Poputea la un Campionat National. Multiplu medaliat la cadeti, tineret si seniori atat la Campionatul National, cat si la Cupa Romaniei, Poputea a sustinut pana acum 150 de meciuri, majoritatea fiind castigate.

In primul meci, pugilistul zalauan l-a invins inainte de limita pe clujeanul Mihnea Constantinescu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »