Adrian Gontariu vrea să devină campion şi în Polonia

Magazin Salajean 22 iunie 2011 0

Adrian Gontariu vrea să devină campion şi în Polonia

Iubitorii voleiului zălăuan vor trebui să mai aştepte cel puţin un an pentru a-l revedea pe Adrian Gontariu la echipa lor favorită, Remat Zalău.

După două sezoane petrecute la campioana Germaniei, VfB Friedrichshafen, cu care a devenit campion la finalul fiecărui sezon, voleibalistul zălăuan Adrian Gontariu a decis să evolueze în următorul sezon la vicecampioana Poloniei, Asseco Resovia, care are ca obiectiv titlul de campioană şi calificarea în Liga Campionilor. Voleibalistul zălăuan va redeveni coleg cu Georg Grozel, cu care va juca pe acelaşi post, dar şi cu ridicătorul Lukas Tihacek, şi acesta din urmă evoluând tot la Friedrichshafen în ultimele două sezoane. Având în vedere că în Polonia este unul dintre cele mai puternice campionate din lume, pentru Adrian Gontariu nu poate fi decât un pas înainte.

Gontariu a evoluat ultima dată în Sala Sporturilor din Zalău chiar la începutul acestui an, când a revenit acasă în calitate de adversar, cu VfB Friedrichshafen, adversara Rematului din Champions League. Deşi a fost primit cu multă căldură de publicul zălăuan, care a afişat şi un banner pe care era scris: Gontariu nu uita, Zalăul este casa ta!, Gontariu ne-a declarat la finalul meciului că exsistă şanse aproape nule să revină la Remat într-un viitor apropiat. Abia am plecat de la echipă şi vreau să profit cât pot de şansa care mi s-a oferit. Deocamdată, la Zalău mai vin doar în vacanţă, însă niciodată nu ştii ce-ţi rezervă viitorul.

Dacă va deveni campion la finalul sezonului viitor cu Asseco Resovia, pentru Gontariu va fi al VIII-lea titlu din carieră. Primul titlu l-a câştigat cu Elcond Zalău, în 2000, la vârsta de 16 ani, după care au urmat cele trei titluri câştigate cu Deltacons Tulcea (2002 – 2005), titlul cu Tomis Constanţa din 2007 şi cele două câştigate cu VfB Friedrichshafen (2010, 2011).

Prima selecţie la lotul naţional a avut loc la vârsta de 18 ani, în 2002, iar în prezent are peste 90 de selecţii.

În altă ordine de idei, locul libero-ului Lukas Tihacek la Friedrichshafen a fost luat de fostul jucător al Rematului, brazilianul Raphael Vinhedo Margarido.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »