Adrian Gontariu face legea si la echipa nationala

Magazin Salajean 7 ianuarie 2009 0

Adrian Gontariu face legea si la echipa nationala

*Dupa ce a demonstrat in nenumarate randuri ca este jucatorul de baza la Volei Club Remat Zalau, Adrian Gontariu a fost cel mai bun jucator si in ultimele doua partide pe care nationala Romaniei le-a sustinut in primul turneu de calificare la Campionatul Mondial din 2010

*Romania a terminat pe locul intai primul turneu preliminar si va evolua in al doilea turneu preliminar ce va avea loc in luna mai

Daca in primul meci al primului turneu de calificare la Campionatul Mondial din 2010, in fata Ungariei, voleibalistul zalauan Adrian Gontariu a fost doar rezerva, fiind introdus in teren pe parcursul jocului, in partidele cu Austria si Bosnia acesta a fost introdus in formula de baza de antrenorul Stelian Moculescu.

Primul turneul de calificare a avut loc la finalul saptamanii trecute, la Viena. In primul meci, care a avut loc sambata, in fata Ungariei, Romania s-a impus cu scorul de 3 – 2 (-20, 21, 17, -25, 14), iar zalauanul Adrian Gontariu a fost introdus in teren pe parcursul setului trei, ramanand in teren pana la finalul meciului. Tot in prima zi a turneului, Austria a trecut fara probleme de Bosnia Hertegovina, scor 3 – 0. Duminica, Romania a evoluat impotriva formatiei gazda, Austria, de care tricolorii au dispus cu scorul de 3 – 0 (23, 17, 20).

Adrian Gontariu a castigat 15 puncte in acest meci (cele mai multe), 14 din atac si unul din blocaj. In celalalt meci al zilei, Bosnia Hertegovina a invins cu 3 – 0 Ungaria. In ultimul meci al grupei, care a avut loc luni seara, nationala tarii noastre a dispus tot cu scorul de 3 – 0 (21, 20, 21) de Bosnia Hertegovina, Adrian Gontariu fiind si in acest meci cel mai eficient jucator din echipa nationala. In urma rezultatelor inregistrate, Romania s-a situat pe primul loc in grupa, fiind urmata de Austria, Bosnia Hertegovina si Ungaria. In al doilea turneu de calificare, care va avea loc in luna mai, in Grecia, tricolorii vor da piept cu echipa gazda, Portugalia, Slovenia si Danemarca, urmand ca echipele clasate pe primele trei locuri la final sa se califice in faza grupelor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »