Adrian Gontariu – cel mai bun realizator in turneul din Portugalia

Magazin Salajean 2 iunie 2009 0

Adrian Gontariu - cel mai bun realizator in turneul din Portugalia

Voleibalistul echipei CS Remat Zalau a realizat cele mai multe puncte (77) in turneul pe care reprezentativa tarii noastre l-a sustinut la sfarsitul saptamanii trecute in Portugalia si la finalul careia a obtinut calificarea in ultima faza a preliminariilor Campionatului Mondial din 2010

Nationala masculina de volei a Romaniei a participat la sfarsitul saptamanii trecute la cel de-al doilea turneu de calificare la Campionatul Mondial programat anul viitor, in Italia. Alaturi de reprezentativa tarii noastre, din Grupa G au mai facut parte reprezentativele Sloveniei, Portugaliei, Greciei si Danemarcei. Nationala condusa de Stelian Moculescu a avut o evolutie peste asteptari in turneul de la Povoa de Varzim (Portugalia), inregistrand trei victorii si o infrangere la limita. Cele mai multe reusite pe parcursul intregului turneu i-au apartinut zalauanului Adrian Gontariu, care a punctat de 77 de ori. Din lotul care a participat la turneul din Portugalia a facut parte si Marius Ciortea, un alt voleibalist legitimat la CS Remat Zalau, care, desi nu a fost introdus in sextetul de baza, a avut o evolutie buna. In primul meci, Romania a intalnit reprezentativa Sloveniei, producand si prima surpriza a turneului, dupa ce a dispus cu scorul de 3 – 2 de voleibalistii sloveni.

Primul set i-a apartinut Sloveniei, insa urmatoarele doua seturi au fost castigate de nationala tarii noastre.

Evolutia tricolorilor nu a mai fost atat de buna in setul patru, pe care l-au si pierdut, insa si-au revenit in tie-break, reusind sa se impuna la limita la finalul meciului. Lovitura cea mare a fost data, insa, vineri seara, cand Gontariu si compania au dispus cu scorul de 3 – 0 de echipa gazda, Portugalia, chiar daca portughezii au inceput mai bine meciul, conducand cu scorul de 8 – 6 si 11 – 8 in primul set. Sambata a urmat duelul cu Grecia, la finalul caruia Romania a inregistrat singurul esec din cadrul turneului, cedand cu scorul de 3 – 2. Ultima disputa a avut loc duminica, in compania voleibalistilor danezi, tricolorii invingand cu scorul de 3 – 0 la capatul unui meci pe care l-au controlat de la un capat la altul. Desi a invins cu scorul de 3 – 0 echipa gazda, nationala Romaniei a terminat pe locul secund turneul din Portugalia, ratand posibilitatea de a avea un turneu mai accesibil in utlima faza a preliminariilor. Nationala tarii noastre a fost devansata la punctaveraj de reprezentativa Portugaliei. Astfel, in ultima faza, ce va avea loc in perioada 14 – 16 august, in Serbia, tricolorii vor da piept cu echipa gazda, cu Spania si cu invingatoarea dintre Olanda si Turcia (meci disputat ieri, dupa inchiderea editiei), la turneul final urmand sa se califice ocupantele primelor doua locuri. Nationala condusa de Stelian Moculescu a revenit ieri in tara, urmand ca la finele acestei saptamani sa sustina in Sala Sporturilor din Constanta primele doua dispute din Liga Europeana, contra Germaniei.

Clasament:

1. Portugalia 4 3 1 9 – 5 7p (punctaveraj 329 – 290)

2. Romania 4 3 1 11 – 5 7p (362 – 329)

3. Slovenia 4 2 2 9 – 7 6p (351 – 342)

4. Grecia 4 2 2 8 – 8 6p (363 – 366)

5. Danemarca 4 0 4 0 – 12 4p

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »