A luat titlul si a plecat

Magazin Salajean 30 aprilie 2010 0

A luat titlul si a plecat

Antrenorului german Michael Warm i-a expirat contractul cu echipa zalauana odata cu incheierea sezonului, insa exista sanse ca acesta sa-si prelungeasca intelegerea cu Remat Zalau

Odata cu finalul sezonului 2009 – 2010, in care Remat Zalau a cucerit si primul titlu de campioana, a expirat si contractul antrenorului neamt, Michael Warm, care ieri a si plecat inapoi in Germania. Desi a declarat ca s-a simtit foarte bine in orasul de la poalele Mesesului, Warm a afirmat ieri, intr-o conferinta de presa organizata la Primaria Zalau, ca nu poate lua deocamdata o decizie in ceea ce priveste prelungirea contractului cu Remat Zalau. Pentru mine a fost o aventura sa vin de la Berlin la Zalau. Nu stiam la ce sa ma astept, dar mi-am dat seama din prima zi ca sunt jucatori valorosi, iar oamenii din jurul echipei sunt priceputi.

Despre succes vreau sa spun ca am incercat in fiecare zi sa facem ce am stiut noi mai bine si am devenit din ce in ce mai buni de la un meci la altul, iar suporterii au inceput sa vina la sala. Nicio echipa de volei din Romania nu are spectatorii pe care ii are Zalaul. A fost uimitor faptul ca am castigat turneul chiar aici, la Zalau. A fost o experienta buna si pentru mine si sunt foarte bucuros ca am facut in iarna pasul spre Zalau. Nu stiu ce voi face pentru ca am si eu viata mea. Mi-e greu sa dau acum un raspuns dar ma voi gandi.

Am fost in multe locuri din Europa si va pot spune ca m-am simtit fantastic aici. Le multumesc domnilor Ciupe si domnului primar pentru echipa pe care am facut-o impreuna si care a dus in cele din urma la succesul dorit. Prezent si el la intalnirea de ieri, patronul Liviu Ciupe a recunoscut ca si-ar dori ca Michael Warm sa-si prelungeasca contractul cu echipa zalauana, insa a mai spus ca, in cazul in care acesta nu se va mai intoarce, pentru sezonul viitor va aduce tot un antrenor strain. Suntem bucurosi ca am atins una dintre tintele pe care ni le-am propus cu cativa ani in urma. Proiectul nostru merge insa mai departe.

Avem ca obiectiv imediat castigarea Cupei Romaniei, participarea in sezonul viitor intr-o cupa europeana, unde speram sa jucam o semifinala, iar in sezonul 2011 – 2012 participarea in Liga Campionilor. Este un proiect indraznet, dar sunt convins ca este realizabil. Ma bucur din suflet ca Primaria si Consiliul Judetean au fost aproape de echipa si s-au implicat mult, ceea ce ne da puterea sa dezvoltam acest proiect. Am incercat sa cautam ce este mai bun la costurile pe care ni le permitem. L-am adus pe Michael, care a reusit sa schimbe total fata echipei cu doar doua transferuri si am reusit sa ne indeplinim obiectivul. A antrenat echipa ca un adevarat profesionis. In domeniul lui stie sa-si faca bine meseria. Noi speram sa-si faca treaba mai departe la Zalau. Totusi, daca nu-si va prelungi contractul, vom cauta tot un antrenor din strainatate.

Sper ca nu deranjez pe nimeni, dar, deocamdata, antrenorii din Romania nu cred ca ne pot satisface dorintele noastre. Vreau sa multumesc publicului pentru sustinerea de care a dat dovada fata de echipa si galeriei minunate, dar si celorlalti care au fost alaturi de echipa. Stiti foarte bine ca a fost un proiect de sase ani. In fiecare an am facut progrese atat in ceea ce priveste calitatea jucatorilor pe care i-am adus la echipa, cat si a antrenorilor pe care i-am adus. Si primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, a fost prezent la conferinta de presa, acesta declarand: Pentru Michael Warm a fost o experienta scurta la Zalau, insa una extrem de benefica pentru noi. Ne-am atins primul obiectiv, acela de a deveni campioana Romaniei.

Merita felicitati toti cei care sunt alaturi de aceasta echipa, dar, fara discutie, cele mai multe felicitari le merita echipa si antrenorul. Ca strategie ne-am fixat sa pastram, in mare, echipa pe care am avut-o si sa mai facem rost de trei jucatori, dar ramane de vazut, iar in perioada imediat urmatoare speram sa avem si raspunsul de la Michael, fiindca antrenorul trebuie sa-si stabileasca lotul cu care lucreaza. In perioada urmatoare vom asigura si premierea.

Urmeaza sa vedem cand putem organiza un moment festiv si cu participarea Consiliului Local, insa va depinde foarte mult de posibilitatea de a aduna majoritatea componentilor echipei. Jucatorii Rematului au intrat in vacanta, insa o parte dintre ei se afla la loturile nationale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »