60 de minute de lupta pentru a intra in istorie: HC Zalau – Lada Togljatti, un meci cat un sezon!

Magazin Salajean 11 mai 2012 0

60 de minute de lupta pentru a intra in istorie: HC Zalau - Lada Togljatti, un meci cat un sezon!Maine, ora 17, Sala Polivalenta Antonio Alexe din Oradea

Finala Cupei EHF: HC Zalau – Lada Togljatti

Echipa managerului Gheorghe Tadici se afla la 60 de minute de un rezultat istoric pentru handbalul salajean, chiar si cel din Romania. Dupa un parcurs de senzatie, HC Zalau a ajuns, in premiera, in finala Cupei EHF, competitie aflata la a XVIII-a editie. Adversara Zalaului din ultimul act al competitiei, Lada Togljatti, este una valoroasa, cu jucatoare medaliate la Mondiale si Olimpiada, avandu-l ca antrenor pe reputatul Evgheni Trefilov.

Se anunta o partida pe viata si pe marte la Oradea, maine, de la ora 17, mai ales ca rusoaicele au castigat in tur la o diferenta de sase goluri, 30 – 24. O diferenta greu de remontat, dar nu imposibil, mai ales ca echipa zalauana va avea avantajul terenului propriu si va fi sustinuta de un public extrem de numeros. Managerul Gheorghe Tadici considera ca cel mai important in meciul retur va fi ca echipa sa faca un joc foarte bun pe faza de aparare, iar pe atac sa profite de orice sansa de a inscrie. Cred ca la Togljatti am avut si ghinion. Am avut acele finaluri de repriza in care am primit patru goluri. Cu mai multa concentrare puteau fi evitate, iar datele problemei erau acum altele. Ele pleaca de la un plus sase, dar vom face tot posibilul pentru a-l anihila. Asa cum ati vazut in meciul tur, noi am pregatit jocul, dar avem nevoie sa ne imbunatatim jocul. Avem nevoie de o aparare ferma. Finala poate fi castigata si la sase goluri, dar sa nu primim 24 de goluri, iar pentru acest obiectiv trebuie sa facem o aparare perfecta. Trebuie sa plecam de la faza de aparare pentru ca nu este o noutate faptul ca in handbal, atacul face spectacol, iar apararea castiga meciul. Vrem sa rezolvam si problema atacului mult mai bine decat am facut-o in meciul tur. Jucam impotriva unei aparari inalte, greu de depasit. Sunt jucatoare cu mare experienta fata de jucatoarele noastre. Sase goluri sunt greu de recuperat, dar in handbal s-au vazut rasturnari de scor de acest gen, chiar si la diferente mai mari. Eu nu disper, am incredere mare in echipa. Sper intr-un tonus psihic bun la ora jocului. Avem nevoie de momente de inspiratie, de putin noroc si, bineinteles, de un arbitraj corect, a afirmat antrenorul zalauan.

Oradeanca de origine, Gabriella Szucs a declarat ca ea si colegele sale sunt foarte motivate de a castiga finala si a intra in posesia trofeului. Este o diferenta destul de mare de recuperat, dar avem pueterea sa intoarcem rezultatul din Rusia. Suntem foarte motivate si dornice sa aratam ca meritam aceasta cupa. Este bine ca suntem unite, pentru ca aceasta conteaza cel mai mult intr-o echipa. Ma bucur ca jucam la Oradea, pentru ca aici m-am nascut. Sper ca acest lucru sa fie cu noroc pentru noi.

Partida de maine va fi oficiata de un cuplu israelian, format din Shlomo Cohen si Yoram Peretz. Observator de arbitri a fost delegat polonezul Jerzy Eliasz, iar observator de joc din partea Federatiei Europene de Handbal, ungurul Laszlo Sinka.

Prima editie a Cupei EHF a avut loc in 1994, castigatoarele primelor 18 editii fiind: 1994, 1999 si 2004 – Viborg HK (Danemarca); 1995 si 1996 – VSC Debrecen (Ungaria); 1997 – Robit Olimpija Ljubljana (Slovacia); 1998 – Dunaferr (Ungaria); 2000 – El Ferrobus Mislata (Spania); 2001 – MKSMontex Lublin (Polonia); 2002 – Ikast Bording EH (Danemarca); 2003 – Slagelse FH (Danemarca), 2005 – Cornexi Alcoa (Ungaria); 2006 – FTC Budapesta (Ungaria); 2007 – SC Zvezda Zvenigorod (Rusia); 2008 – HC Dinamo Volgograd (Rusia); 2009 – SD Itxaco (Spania); 2010 – Randers HK (Danemarca); 2011 – FC Midtjilland Handball (Danemarca).

Actionarii echipei HC Zalau: Consiliul Judetean Salaj, Primaria si Consiliul Local Zalau, Inserco. Colaboratori: Vidalis Holding, Ady Com, Centogroup, Brilliant Plaza, Hanul Drumetilor, Total AS, Salvosan Ciobanca, Accent, SC SCT Invest SRL, Magazin Salajean.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »