60 de ani de viata, 38 de ani de antrenorat

Magazin Salajean 27 martie 2012 0

60 de ani de viata, 38 de ani de antrenoratNascut in 1952, la Piatra Neamt, Gheorghe Tadici a inceput antrenoratul in 1974, dupa absolvirea Facultatii de Educatie Fizica si Sport din Cluj-Napoca, antrenand, la inceputul carierei, echipe de juniori si junioare. Timp de 32 de ani a antrenat echipa de handbal din Zalau, cu care a castigat trei titluri in Liga Nationala, Cupa Romaniei, City Cup, in 1996, iar de opt ori a devenit vicecampion national. Cu echipa Zalaului a evoluat 18 sezoane in cupele europene, de trei ori evoluand in grupele preliminare ale Ligii Campionilor.

Considerat unul dintre cei mai mari antrenori romani din handbalul romanesc si una dintre personalitatile handbalului mondial, Gheorghe Tadici a castigat in 2005 cu echipa nationala medalia de argint la Campionatul Mondial din Rusia, dupa o pauza de 32 de ani, ultima medalie de argint fiind castigata de Romania in 1973. In 2007 a ocupat locul 4 la Campionatul Mondial din Franta, pozitie ce i-a dat posibilitatea Romaniei sa se califice la Jocurile Olimpice, fiind a doua prezenta a echipei nationale la o astfel de competitie, in ultimii 32 de ani. La Jocurile Olimpice de la Beijing (China), din 2008, Romania s-a clasat pe locul opt.

Din 2006 a preluat echipa Oltchim Ramnicu Valcea pana in 2008, cu care a castigat de doua ori titlul in Liga Nationala, de doua ori Cupa Romaniei, Supercupa Romaniei, Cupa Cupelor, Supercupa Europei, trecand, in premiera, de grupele principale ale Ligii Campionilor, in 2008.

In urma cu patru ani a revenit pe banca echipei HC Zalau, pe care dus-o din nou in cupele europene, dupa o pauza de patru ani, in ciuda faptului ca echipa zalauana avea cel mai tanar lot din Liga Nationala.

La finalul acestei saptamani va juca cu HC Zalau in semifinalele Cupei EHF, impotriva spanioloaicelor de la CB Mar Alicante, fiind a opta semifinala de cupa europeana pe care o joaca cu echipa Zalaului.

Calificarea in finala, unde HC Zalau are sanse mari sa se califice, ar fi probabil cel mai frumos cadou pentru managerul zalauan, care azi va implini frumoasa varsta de 60 de ani. Cu aceasta ocazie, redactia cotidianului Magazin Salajean ii ureaza La Multi Ani si rezultate cat mai bune, in continuare, in activitatea profesionala!

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »