3.500.000 de lei pentru noua sala de sport din Sarmasag

Magazin Salajean 20 noiembrie 2008 0

3.500.000 de lei pentru noua sala de sport din Sarmasag

Grupul Scolar Industrial Sarmasag si-a inaugurat ieri noua sala de sport, investitie ce a costat aproximativ 3.500.000 lei. Constructia salii de sport a inceput in urma cu trei ani si a fost finalizata anul trecut. Suma necesara pentru construirea salii respective a fost alocata de Compania Nationala de Investitii, dupa o licitatie ce a avut loc la nivel national. Sala de sport beneficiaza de sase vestiare, grupuri sanitare atat pentru elevi si sportivi, cat si pentru spectatori, un cabinet medical si tribune a caror capacitate este de 150 de locuri.

Trebuie mentionat faptul ca, inaintea construirii acestei sali de sport, pe terenul respectiv era amplasata o parte din piata agroalimetara. Insa, cu sprijinul Primariei Sarmasag, spatiul respectiv a intrat in patrimoniul Grupului Scolar Industrial, pentru a putea fi construita sala de sport. In urma cu doua saptamani au fost finalizate si lucrarile la instalatia electrica, fiind nevoie de un post nou de transformare de la care se alimenteaza atat sala de sport, cat si celelalte cladiri ce apartin Grupului Scolar Industrial. In zilele urmatoare urmeaza sa fie finalizata si instalatia de caldura. Pe langa elevii si cadrele didactice din cadrul Grupului Scolar Industrial, la eveniment au mai fost prezenti: Andrei Barbu Todea – prefectul Salajului, Vegh Sandor – subprefect, Fekete Andras – senator, Sere Denes – deputat, Tiberiu Marc – presedintele Consiliului Judetean Salaj, Cosmin Radu Vlaicu – sectretarul judetului, Szabo Istvan – inspector scolar general adjunct, Florin Morar – inspector scolar, Dombi Attila – primarul comunei Sarmasag si reprezentanti ai Consiliului Local al comunei Sarmasag. Ma bucur foarte mult ca am reusit sa finalizam aceasta investitie inceputa in urma cu trei ani. Elevii liceului nostru vor putea sa-si desfasoare de acum inainte orele de sport in conditii foarte bune.

Dupa orele de curs, sala de sport poate fi folosita contra cost si de comunitatea locala, a declarat directorul liceului, Dari Toma. Dupa discursurile tinute de oficialitatile prezente la acest eveniment, cei prezenti au intrat in sala de sport, unde au avut loc demonstratii de karate sustinute de sportivii Clubului Sportiv Favorit Zalau si Clubului Sportiv Omega Simleu Silvaniei. S-a mai desfasurat un meci demonstrativ de handbal intre jucatoarele de la HC Zalau si un meci de fotbal intre jucatorii si profesorii liceului respectiv. Intre pauza dintre demonstratiile de karate si meciuri, pe teren si-a facut aparitia trupa de majorete de la Colegiul National Silvania, indrumator Roxana Dobocan si coordonator Monica Morar.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »