Început de sezon promiţător pentru sportul pe două roţi sălăjean

Magazin Salajean 19 mai 2011 0

Început de sezon promiţător pentru sportul pe două roţi sălăjean

În data de 13-15 mai s-a desfăşurat, pe circuitul Slovakia Ring din Slovacia, a doua etapă a campionatului naţional ROSBK şi a doua etapă a Campionatului European Riders Cup. La acest eveniment s-a deplasat şi singura echipă de motociclism viteză din judeţul nostru, avându-l ca pilot pe Mihalache Bogdan şi suport tehnic pe Marian Raul.

Prima zi de antrenament a fost promiţătoare atât din punct de vedere meteorologic, cât şi tehnic. La acest eveniment, Mihalache a testat pentru prima oară şi noua achiziţie a clubului, o motocicletă marca Suzuki GSX-R1000 Yoshimura pregătită în Austria pentru curse oficiale. După tururile de acomodare, s-a început munca la setările motocicletei, după care timpii de tur au fost din ce în ce mai buni. În prima jumătate a următoarei zile, au început calificările, pe o vreme favorabilă, iar timpii de circuit foarte buni l-au propulsat pe pilotul sălăjean în plutonul fruntaş al cursei SBK1000, clasa A (profesionişti).

În după-amiaza aceleiaşi zile trebuia să se desfăşoare cursa de anduranţă, având o durată de trei ore şi unde participau echipe din toată Europa, unde Mihalache trebuia să participe împreună cu alţi cinci piloţi. Din păcate, după ce primii trei coechipieri ai lui Mihalache au intrat pe circuit, făcând fiecare 30 de minute din cele trei ore, când s-a apropiat momentul intrării pilotului sălăjean, a început o ploaie torenţială care a forţat organizatorii să oprească cursa din motive de siguranţă. Această ploaie a continuat şi a doua zi, şi în cursa de SSP600 şi în cursa de SBK 1000, la care a participat şi pilotul sălăjean. În ciuda tuturor dificultăţilor, pilotul sălăjean a reuşit un rezultat bun, obţinând nouă puncte şi terminând cursa de SBK1000 pe locul şase.

“În prima zi de antrenamente am avut ocazia să testăm noua motocicletă pregătită în Austria. După primele tururi am realizat că este o motocicletă total diferită faţă de cele anterioare. Din punct de vedere tehnic putem să spunem că am avansat mult faţă de anii anteriori. A fost un week-end plin de surprize şi greu, din toate punctele de vedere, dar am reuşit să-i facem faţă mult peste aşteptările noastre, reuşind o clasificare bună în final. De menţionat faptul că fără ajutorul sponsorilor implicaţi în proiectul nostru sportiv nu am fi reuşit nimic din ce ne-am propus. Cu această ocazie, eu şi echipa mea ţinem să mulţumim sponsorilor care ne-au susţinut şi nu în ultimul rând partenerilor media. Aşteptăm cu nerăbdare următoarea etapă din campionatul naţional de viteză care se va desfăşura pe circuitul Pannonia-Ring din Ungaria şi unde sperăm la un rezultat mai bun.”

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »