2007 – un an de exceptie pentru LPS Avram Iancu Zalau

Magazin Salajean 17 ianuarie 2008 0

2007 - un an de exceptie pentru LPS Avram Iancu Zalau

Directorul Liceului cu Program Sportiv Avram Iancu Zalau, Alexandru Jako, este de parere ca anul care tocmai s-a incheiat a fost unul foarte bun pentru institutia pe care o reprezinta

186 de elevi la LPS Avram Iancu

Liceul cu Program Sportiv Avram Iancu si-a schimbat sediul in urma cu trei ani, fiind in acest moment o unitate de sine statatoare, cu personalitate juridica. Aceasta modificare a avut loc in urma cu trei ani, vechea locatie fiind in incinta Grupuliu Scolar Mihai Viteazu. Inainte de a primi denumirea de liceu, in cladirea respectiva era Scoala Gimnaziala Avram Iancu Zalau, insa, avand in vedere ca de la Grupul Scolar Mihai Viteazu au venit clase liceale, a fost nevoie sa aiba loc aceasta schimbare de nume. Directorul liceului, Alexandru Jako, care se afla in aceasta functie din 2005, ne-a precizat ca schimbarea respectiva a avut loc in primul rand pentru faptul ca, in noua cladire, conditiile sunt mult mai bune. Baza sportiva este aici mult peste ce am avut inainte. Pe parcurs lucrurile s-au inbunatatit. Si clasele sunt acum mai multe decat au fost pana in 2004. Practic, toate au dus la ideea ca Liceul Sportiv Avram Iancu Zalau sa fie o institutie de sine statatoare cu personalitate juridica. Odata cu aceasta schimbare au avut loc modificari si la capitolul rezultate, acestea fiind acum mult mai bune. Cand eram la Grupul Scolar Mihai Viteazu, aveam rezultate mai bune la sectia de volei, iar aici, rezultatele mai bune sunt la atletism. In acest moment, la LPS Avram Iancu Zalau invata 186 de evelvi, fiind trei sectii de sport: atletism (baieti si fete) – grupa la care exista copii de la clasa a V-a pana la clasa a XII-a; handbal (3 grupe de fete din clasele a VIII-a, a XI-a si a XII-a) si volei fete, de la clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a si a X-a.

Se reia traditia la volei

In 2007, doar atletii au participat in competitiile oficiale. Totodata, Alexandru Jako a afirmat ca, la sectia de handbal, clasele merg in lichidare, lucru ce nu i-a dat posibilitatea sa inscrie echipa intr-o competitie oficiala. La volei, ultimii doi ani au fost doar de pregatire si de selectie a sportivelor insa, incepand din acest an, liceul va avea inscrisa o echipa in Campionatul National de tineret sperante. Vrem sa reluam traditia de a participa in fiecare an cu echipa de volei intr-o competitie oficiala, a spus directorul liceului. Printre fetele care vor evolua la echipa de tineret speranate se numara: Madalina Tout, Camelia Ungur, Paula Nitu, Lavinia Gardan, Dana Chiba, Ujfalvi Andreea si Ana Ilies. In ultimii doi ani, sportivii de la sectia de atletism au acoperit toate competitiile, fiind angrenati copii, juniori I, II si III. Mirel Seisanu, unul dintre antrenorii sectiei de atletism, a spus ca atletii liceului au obtinut rezultate foarte bune in anul 2007. Acesta a tinut sa vorbeasca si de buna colaborare dintre cadrele liceului si cele de la alte scoli din afara Zalaului. Am avut si avem in continuare o colaborare foarte buna cu anumiti colegi de la alte scoli. In special cu profesorii Gheorghe Pup, de la scoala din Hida si Liviu Hodis din Jibou.

Cantina noua si camin nou pentru sportivii liceului

Una dintre marile realizari ale liceului in anul 2007 a fost aprobarea construirii unui camin si a unei cantine de catre Inspectoratul Scolar Judetean Salaj, cladiri ce vor fi construite in incinta liceului. Vom incepe constructia anul acesta. Construirea celor doua cladiri ne va ajuta foarte mult, fiindca toti copiii vor fi cazati intr-un loc, a fost de parere Alexandru Jako.

10 medalii in 2007

In 2007, sportivii de la LPS Avram Iancu Zalau au obtinut 10 medalii, dintre care 9 nationale si una internationala. Cele mai importante au fost obtinute de Ionut Baltan, sportiv ce a castigat si medalia de bronz la Campionaul Balcanic, George Guset, Marius Niculas, Razvan Pop si Sergiu Farcas. Rezultatele complete sunt urmatoarele: Ionut Baltan – locul I la 1.500 de metri si locul IV la 3.000 de metri, la Campionatul National de sala rezervat juniorilor II; locul I cu echipa si locul III la individual la Campionatul National de Cros, locul I la 2.000 de metri obstacole la Campionatul National de juniori II, locul III la 3.000 de metri la Campionatul Balcanic si locul X la Campionatul Mondial; George Guset – locu IV in proba de aruncare a greutatii la Campionatul National de sala, locul I la Campionatele Nationale Scolare si locul II la Campionatele Nationale de juniori II; Marius Niculas – locul IV la 5.000 de metri la Campionatele Nationale Scolare si locul II la Campionatul National de juniori II; Razvan Pop – locul IV la 2.000 de metri obstacole la Campionatul National de juniori II; Sergiu Farcas – locul V la 3.000 de metri obstacole. Tot in 2007, LPS Avram Iancu a obtinut cateva rezultate notabile si in proba pe echipe: locul I la Campionatul; National de Cros rezervat juniorilor II, locul IV la Campionatul National de juniori III, locul III la Campionatul National de 20 de kilometri si locul III la Campionatul National de Cros. Sportivii din cadrul liceului au participat in decursul anului trecut si la cateva competitii de verificare, acestea fiind: Crosul Gabriela Szabo, Concurs National de Alergare pe Sosea la Brasov si la Cluj-Napoca si Crosul Unirii la Alba Iulia. Toate rezultatele sunt bune, insa acea medalie internationala a lui Baltan este extraordinara pentru liceul nostru, a afirmat Jako. Institutia reprezentata de Alexandru Jako va organiza incepand din acest an Cupa Avram Iancu, la care se doreste si participarea unor sportivi din afara judetului.

Tot atatea medalii si in 2008

Referitor la obiectivele propuse in acest an, se doreste obtinerea unui numar la fel de mare de medalii ca in 2007. Principalii favoriti la obtinerea medaliilor sunt aceiasi sportivi care au fost medaliati si anul trecut. Din punctul de vedere al conditiilor oferite sportivilor, directorul liceului a spus ca a fost cel mai bun an, sportivii beneficiind de conditii foarte bune de pregatire si fiind sprijiniti financiar la toate competitiile din finantarile facute de Ministerul Educatiei si Cercetarii si Primaria Zalau. Sper sa beneficiem si in acest an de aceleasi conditii de pregatire ca anul trecut si sa putem satisface participarea totala in competitiile oficiale. Anul trecut am avut un sprijin real din partea Primariei, Consiliului Local, Directiei Judetene pentru Sport Salaj, Asociatiilor Judetene pe ramuri de sport si a cabinetelor de medicina sportiva. Tuturor colaboratorilor le multumim pentru sprijinul acordat si le dorim sa aiba numai impliniri in noul an. Catedra de specialitate din cadrul liceului este formata din profesorii: atletism – Mirel Seisanu, Teodor Bidian si Lucian Barlogeanu; volei – Cristian Bejan, Florin Horincar, Alexandru Jako; handbal – Madalina Pop si Alina Cozac.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »