2.260 de lei pentru castigatorii Porolissum Country Cros

Magazin Salajean 9 iunie 2010 0

2.260 de lei pentru castigatorii Porolissum Country CrosConsiliul Judetean Salaj a organizat duminica, la Complexul Arheologic Porolissum, din Moigrad, prima editie a concursului Porolissum Country Cros, rezervat tuturor iubitorilor miscarii. S-a alergat la cinci categorii, gimnaziu si licee atat la masculin, cat si la feminin si o categorie open, doar la masculin.

La gimnaziu, podiumul la masculin a fost ocupat doar de sportivi legitimati la CSS Zalau, in urmatoarea ordine: locul I – Danut Pop, locul 2 – Bogdan Cozorici, locul 3 – Raul Crecan. Liceului cu Program Sportiv Avram Iancu a dominat insa intrecerea de la feminin: locul 1 – Alina Pasca, locul 2 – Lorena Topan, locul 3 – Gabriela Muresan. Mirsidan Dan (CSS Zalau) s-a impus la licee, fiind urmat pe podium de Sergiu Farcas (LPS Avram Iancu) si Gal Tamas (CSS Zalau). Ioana Dan (tot de la CSS Zalau) a castigat cursa de la feminin, in timp ce locul II i-a revenit atletei de la LPS Avram Iancu Zalau, Anca Temes.

Tot de la LPS Avram Iancu Zalau, Adriana Tarau, s-a clasat pe pozitia a treia. Categoria open a fost dominata clar de atletul de performanta Monel Sabou, acesta fiind urmat de Paul Todoran (fratele atletei Paula Todoran) si Victor Masca (fost atlet de performanta). Primii trei sportivi de la fiecare categorie au fost premiati cu cate o suma de bani, totalul sumei pentru cei 15 premiati fiind de 2.260 de lei.

Au mai fost acordate si premii speciale, Sorin Terhesiu – prima persoana inscrisa la acest cros, Rares Nisipeanu – cel mai tanar participant si Alexandru Stanescu, cel mai varstnic participant, fiecare primind din partea organizatorilor cate 150 de lei. Cred ca initiativa Consiliului Judetean de a promova acest obiectiv turistic salajean este laudabila. Faptul ca sportul, miscarea in aer liber poate fi un aliat de nadejde al acestei actiuni de promovare este un adevar incontestabil. Felicit Consiliul Judetean pentru ideile inovatoare puse in practica, idei care scot in evidenta valorile Salajului, a declarat inca dinaintea concursului multipla campioana Paula Todoran, care a fost si imaginea-promotor a acestui cros.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »