Peste 150 de ciclişti s-au înscris la „Sălaj Velo Tur”

Ciclişti din diverse judeţe ale ţării vor pedala sâmbătă, începând cu ora 10, la concursul „Sălaj Velo Tur”, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Sălaj, în parteneriat cu ADI Sălaj, Asociaţia Sportivă Instinct Team, Centrul de Cercetări Biologice – Grădina Botanică „Vasile Fati” Jibou şi Centrul de Cultură şi Artă Sălaj.
Competiţia îşi propune promovarea judeţului Sălaj, prin prezentarea infrastructurii rutiere reabilitate, promovarea unui stil de viaţă sănătos prin mişcare şi utilizarea mult mai frecventă a mijloacelor de deplasare alternativă şi ecologice, dar şi conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la un fenomen în dezvoltare – ciclismul pe şosea.
Startul competiţiei „Sălaj Velo Tur” se va da mâine, la ora 10, din faţa sediului Consiliului Judeţean, traseul continuând către Aghireş, cu start efectiv la ieşirea din localitate. Se va pedala la două categorii. Elite amatori masculin va fi prima categorie, iar cea de-a doua, feminin şi juniori. La prima categorie, traseul are o lungime de 120 de kilometri, iar pentru cea de-a doua este de 80 de kilometri.
Invitatul special al evenimentului este Alexandru Ciocan, o adevărată legendă a ciclismului românesc, multiplu campion naţional, cu numeroase participări la competiţii internaţionale importante.
Câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii în bani, diplome şi medalii.

Leave a Comment