100.000 euro pentru calificare

Magazin Salajean 18 octombrie 2007 0

In cazul calificarii la turneul final din Austria si Elvetia, jucatorii echipei nationale vor fi recompensati financiar de federatie.

Sumele pot atinge maximum 100.000 de euro, pentru fotbalistii care au bifat cele mai multe minute in actuala campanie din preliminariile CE 2008.

In 1994 au luat 56.000 $ si o limuzina Mercedes

Sumele sunt comparabile cu cele din 1994, cand tricolorii de atunci au primit 56.000 de dolari, plus o limuzina Mercedes. Cea mai mare prima pe care o va incasa un jucator este 100.000 de euro, a precizat directorul Departamentului Relatii Internationale din cadrul FRF, Florin Prunea.

Banii vor fi virati de UEFA in contul FRF, din cele 5 milioane de euro alocate de forul european Romaniei, la calificare, jumatate din suma urmand a ajunge in buzunarele tricolorilor, dar si ale persoanelor care compun staff-ul tehnic al nationalei. De asemenea, sponsorii echipei nationale au promis cateva sute de mii de euro bonus, daca echipa pregatita de Victor Piturca va ajunge in Austria si Elvetia. Ar rezulta o suma finala de 3 milioane de euro, impartita intre 35 de fotbalisti si antrenori. Pana acum, Mutu are cele mai multe meciuri jucate, 8, urmat de Lobont, Rat, Rosu si Marica, cu cate 7 partide fiecare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »