1.500 de lei în 12 minute şi 40 de secunde

Atleta zălăuană, Simona Maxim, a luat startul sâmbătă la ediţia a VIII-a a Corsului „Gabriela Szabo”, desfăşurat la Bistriţa. Peste 1400 de sportivi s-au întrecut la categoriile juniori, tineret şi seniori-open, printre cei care au luat startul fiind şi minstrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu.

Legitimată în prezent la Steaua Bucureşti, Simona Maxim a reuşit o cursă bună, terminând pe locul doi la senioare, cu timpul de 12 minute şi 40 de secunde.
Pe prima poziţie s-a clasat Cristina Frumuz, care a ajuns la final cu doar cinci secunde în faţa atletei din Zalău. Ultima poziţie a podiumului a fost ocupată de Mădălina Florea, din Sighişoara.
Pentru locul ocupat la final, Simona Maxim a fost premiată cu suma de 1.500 de lei, dar şi cu o diplomă şi o medalie. Fondul total de premiere pentru această competiţie, la toate categoriile a fost de 30.000 de lei. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Bistriţa, al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa Năsăud şi al Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Bistriţa.
După cursa de la Bistriţa, Simona Maxim a revenit la Zalău, efectuând câteva zile de pregătire uşoară, iar luni, 6 mai va pleca într-o pregătire centralizată la Snagov.

Leave a Comment