Zonele de agrement, protejate de autoritati

Magazin Salajean 9 august 2007 0

Zonele de agrement, protejate de autoritati

Zonele de agrement impadurite aflate in municipiu si care sunt in proprietatea Primariei Zalau si in administrarea Ocolului Silvic s-au aflat, in ultima perioada, in atentia autoritatilor locale. Potrivit unui comunicat de presa, au fost luate masuri de stopare a transformarii lor in locuri de depozitare a deseurilor, prin amplasarea unor bariere care sa limiteze accesul in zilele de lucru. Un astfel de marcaj a fost amplasat deja pe drumul de acces in padurea din zona Treznea si, ca urmare, populatia poate intra in acest areal doar in zilele de duminica.

O alta bariera urmeaza sa fie montata in cursul acestei saptamani pe drumul de acces spre poienile din zona Aghires, un alt loc in care zalauanii obisnuiesc sa isi petreaca sfarsitul de saptamana. Ca si in situatia precedenta, dupa amplasrea barierei, oamenii vor avea acces in zona doar duminica. Drumul din padurea Aghires a fost curatat si nivelat in aceste zile de echipe ale Directiei Generale de Administrare a Domeniului Public din cadrul Primariei Zalau. De asemenea, Ocolul Silvic Zalau a montat aici placute avertizoare care interzic focul si depozitarea gunoaielor in padure. A mai fost amplasat si un container pentru colectarea deseurilor menajere. Intentia noastra este de a pastra curate aceste zone frecventate de zalauani la sfarsit de saptamana si nu a de a limita accesul catre acestea, a subliniat Vasile Stan, directorul Ocolului Silvic Stejarul.

Stan a mai declarat ca placute avertizoare au mai fost montate si in zona Meses la izvorul de apa, la intrarea inspre Treznea si la cea catre Cabana Pionierilor. In aceasta ultima locatie va fi montata si o bariera in zilele urmatoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »