Ziua Portilor Deschise la ISU Salaj

Magazin Salajean 13 septembrie 2010 0

Ziua Portilor Deschise la ISU SalajPompierii salajeni isi deschid, astazi, portile unitatii. Ca in fiecare an, aceasta data de 13 septembrie este o zi cu insemnatate deosebita pentru pompierii romani. Recunoasterea faptului ca 13 Septembrie 1848 este unul dintre cele mai semnificative momente din traditiile de lupta ale armei pompierilor a fost unanima, indiferent de epocile istorice si regimurile politice prin care a trecut tara. Drept urmare, aceasta zi a fost sarbatorita, inca de atunci, ca fiind Ziua Pompierilor din Romania.

Pentru a marca aceasta zi, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Porolissum al judetului Salaj organizeaza un ceremonial militar la sediul unitatii. Sunt invitate la aceasta festivitate, alaturi de cadrele unitatii, si oficialitatile locale si judetene.

Pe parcursul ceremonialului se vor da citire mesajelor oficialitatilor, va avea loc defilarea cadrelor unitatii, dupa care se va prezenta tehnica de lupta si o serie de exercitii demonstrative specifice pompierilor, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Salaj, Lucian Jacodi. Potrivit sursei citate, aceasta zi de 13 septembrie este declarata Ziua Portilor Deschise, fiind asteptati la sediul inspectoratului toti cetatenii interesati sa vada autospecialele de interventie ale pompierilor si echipamentele din dotare, precum si activitatile demostrative ale acestora.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »