Ziua Painii, marcata de firma Sandana

Magazin Salajean 21 octombrie 2011 0

Ziua Painii, marcata de firma Sandana

Salajenii care au cumparat, ieri, produse de panificatie de la societatea de profil Sandana din Zalau au mai primit bonus cate o paine. Din cele aflate de la administratorul firmei, Pavel Sabau, initiativa de a darui cate o paine clientilor coincide cu sarbatorirea Zilei Mondiale a Painii.

Am decis sa daruim cate o paine clientilor nostri pentru a le rasplati fidelitatea si nu e un scop de marketing. Aceasta actiune este dedicata Zilei Mondiale a Painii, sarbatorita pe 16 octombrie, dar fiind duminica am decis sa o marcam la mijlocul acestei saptamani, a spus Pavel Sabau.

La aceasta data, cand societatea implineste 15 ani de activitate, s-a deschis inca un punct de desfacere a produselor proprii de panificatie la Astralis (alaturi de cele din piata agroalimentara din centrul Zalaului, magazinul de la sediul unitatii, sau punctele de comercializare din judet).

Firma, care a fost premiata recent in Topul firmelor salajene la categoria unitatilor mijlocii, a inregistrat in 2010 o cifra anuala de afaceri de 2,2 milioane de lei. Are doua puncte de lucru, la Zalau si Horoatu Crasnei, unde sunt angajate 58 de persoane.

Sandana este cunoscuta pe piata din Zalau si din judet prin produsele realizate: o gama variata, de gramaje si forme diferite de paine, paine integrala, cu cereale si specialitati, cornuri, cozonac. Deserveste scolile din cinci comune, Horoatu Crasnei, Criseni, Bocsa, Cizer si Sag, in programul Cornul si Laptele.

Potrivit lui Pavel Sabau, Sandana vinde zilnic produse de la 300 de grame pana la 1,5 kilograme, productia zilnica fiind de 7.000-8.000 de bucati de paine si de 15.000 de bucati de specialitati, mai precis, trei tone de paine si o tona de specialitati.

Nu a fost o criza reala a graului

Administratorul Sandanei crede ca unitatile de profil din tara nu vor avea probleme cu costul materiei prime.

Daca pana la finele lui august toti producatorii de panificatie din Romania au dus-o greu, din cauza pretului fainii, neinregistrand profit, ci poate pierderi, din septembrie au inceput sa se redreseze. Este posibil sa vina totusi un nou val de scumpiri, din cauza cresterii preturilor la combustibil si materia prima. Noi, in Salaj, nu ne putem bucura ca am avut grau suficient, pentru ca pretul este stabilit de pretul mediu al pietei (de Bursa de la Londra). Criza cerealelor de anul trecut nu a fost una reala, ci una indusa. In acest timp, cerealele au fost depozitate si vandute doar cand era cerere. Noi stam sub amenintarea secetei, samanta a fost semanata, dar daca nu ploua intr-o saptamana, recolta de anul viitor va fi compromisa, a estimat Pavel Sabau.

Cu siguranta, salajenii nu pot sta impotriva valului de speculatii financiare si nici a secetei. Dar, cu certitudine, daca-i tine buzunarul, se pot mentine pe primele locuri intre consumatorii si producatorii celui mai raspandit aliment de pe glob.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »