Ziua Mediului, sarbatorita la Scoala Iuliu Maniu din Zalau

Magazin Salajean 8 iunie 2010 0

Ziua Mediului, sarbatorita la Scoala Iuliu Maniu din Zalau

Educatia pentru mediu ne priveste in egala masura pe toti, adulti sau copii, iar problema, desi nu e noua, se pune tot mai acut, devenind obiect de studiu inca de la cea mai frageda varsta. Inceputa de timpuriu, educatia ecologica are sanse mari. Cei mici trebuie sa inteleaga ca pe Terra exista interdependenta intre populatia umana si nenumaratele specii de plante si animale, intre societate si ciclurile biologice din natura.

Astfel, aproximativ 30 de elevi de la Scoala Gimnaziala Iuliu Maniu din Zalau au participat, saptamana trecuta, joi, la o activitate menita sa marcheze Ziua Mondiala a Mediului, sarbatorita in data de 5 iunie a fiecarui an. Actiunea a debutat printr-o prezentare in power-point sustinuta de catre directorul Garzii Nationale de Mediu-Comisariatul Judetean Salaj, Csutak Nagij Ersebet, privind importanta protejarii mediului inconjurator. A urmat apoi concursul cu tema Pentru un mediu sanatos, la care au contribuit din partea unitatii: directorul adjunct Antal Ana-Maria, consilierul educativ Ioana Chis si profesorii Turdean Katalin si Aurelian Ghile. La competitie au participat 15 elevi care au avut de sustinut doua probe, si anume: un test care sa le verifice cunostintele privind mediul inconjurator si cea de desen. S-au acordat numeroase premii participantilor la aceasta actiune, constand in diplome, dulciuri si materiale pentru elevi.

Fiecare dintre noi trebuie sa fim constienti ca putem contribui semnificativ la ameliorarea si protejarea naturii, a spatiilor verzi, precum si la celebrarea Zilei Mondiale a Mediului. Aceasta se poate face atat prin activitatile de cunoasterea mediului, educarea limbajului, educatie plastica, activitati practice, dar si prin activitatile de extindere, optionale sau extracurriculare. De asemenea, trebuie sa-i facem sa inteleaga necesitatea cuceririlor stiintei si tehnicii care nu trebuie sa devina dusmani ai naturii, ci in concordanta cu aceasta, pentru a pastra resursele Terrei. Copiii raman cu convingeri clare cu privire la necesitatea protejarii mediului, totodata, se implica activ in fel de fel de actiuni, dezvoltandu-si astfel spiritul de initiativa si simtul raspunderii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »