Ziua Maghiarilor de Pretutindeni – marcata si de UDMR Salaj

Magazin Salajean 13 martie 2008 0

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni - marcata si de UDMR SalajUDMR Salaj va marca Ziua Maghiarilor de Pretutindeni prin organizarea de manifestari ample, in 15 martie, in centrul celor patru orase din judet, dar si in localitatile rurale cu populatie predominant maghiara. Presedintele UDMR Salaj, deputatul Seres Denes, ne-a declarat ca festivitatile se vor inscrie in seria de evenimente organizate la nivel national si ca vor dura doua zile, la ele urmand sa ia parte cateva sute de salajeni de etnie maghiara. La fel ca si in alte judete, si in Salaj vom marca ziua de 15 martie organizand festivitati in cele patru orase, precum si in localitatile din mediul rural unde procentul populatiei de etnie maghiara este considerabil. Manifestarile vor incepe vineri, cu slujbe religioase si depuneri de coroane de flori la monumentele personalitatilor maghiare. Sambata, festivitatile vor continua cu un spectacol la Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau si cu depuneri de jerbe la alte monumente reprezentative pentru cultura maghiara. Momentul culminant va fi depunerea de coroane la statuia baronului Wesselenyi, a spus presedintele UDMR Salaj.

Potrivit acestuia, tot sambata vor avea loc slujbe religioase la Bisericile Reformate din Zalau si Crasna – cea mai mare comuna din Salaj, care are populatie predominant maghiara.

Cu toate ca manifestarile nu vor fi la fel de extinse ca anul trecut, cand la Zalau au fost prezenti, in 15 martie, presedintele UDMR, Mark

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »