Ziua Garzii Nationale de Mediu – sarbatorita si la Zalau

Magazin Salajean 13 martie 2007 0

Ziua Garzii Nationale de Mediu - sarbatorita si la Zalau

Anul acesta a fost sarbatorita pentru prima data ziua Garzii Nationale de Mediu (GNM). Astfel, in acest an, Guvernul a stabilit prin Ordonanta 224/2007 ca ziua de 12 martie va fi sarbatorita in fiecare an de institutia publica cu atributii de inspectie si control in domeniul mediului si a biodiversitatii. Garda Nationala de Mediu a luat fiinta in anul 2001, iar in 2003 a devenit institutie distincta cu personalitate juridica la nivelul celor 8 regiuni.

Ziua GNM a fost sarbatorita si de catre Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu Salaj. In cursul zilei de 9 martie, Garda de Mediu in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Salaj au amenajat un parc in spatele institutiei, unde se vor planta exemplare de arbori ornamentali.

Ca sa marcam aceasta prima sarbatorire a GNM m-am gandit ca nimic nu ar fi mai semnificativ decat realizarea acestui parc si plantarea unor exemplare de arbori ornamentali, care vor ramane aici si dupa ce noi nu vom mai fi. Plantand un arbore contribui la o viata mai buna a generatiilor viitoare, a afirmat Nagy Csutak Erzsebet, comisarul sef al Garziii de Mediu Salaj.

Pata de culoare a evenimentului a constitutit-o plantarea catorva arbori de catre oficialitatile locale si judetene. Astfel, comisarul sef al GM Salaj, Nagy Csutak Erzsebet, primarul municipiului Zalau, Radu Capilnasiu, Prefectul de Salaj, Andrei Barbu Todea, suprefectul Vegh Alexandru, cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean, Mircea Ghiurco si Csoka Tiberiu, precum si de directorul executiv al Agentiei pentru Protectia Mediului, Aurica Grec, au dat un exemplu atat celor prezenti, cat si populatiei, plantand fiecare cate un arbore.

La eveniment au mai participat comandantul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum Salaj, Gheorghe Labo, colonelul Florinel Budisan, doua reprezentante a ISJ Salaj, precum si cei 7 inspectori ai GM Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »