Ziua Europeana de Lupta Impotriva Traficului de Persoane

Magazin Salajean 20 octombrie 2010 0

Ziua Europeana de Lupta Impotriva Traficului de PersoaneTraficul de persoane ramane si in acest an o problema pentru autoritatile salajene, de la inceputul anului, 13 salajeni cazand prada traficantilor de persoane. In fapt, traficul de persoane este o problema sociala globala de incalcare a drepturilor fundamentale ale omului si de incalcare a demnitatii victimelor concretizandu-se sub forma exploatarii sexuale, exploatarii prin munca, cersetorie, exploatare pentru comiterea de infractiuni si pentru prelevarea de organe. Prin urmare, incepand cu anul 2007, data de 18 octombrie a fost numita, de catre Comisia Europeana, Ziua Europeana de Lupta Impotriva Traficului de Persoane.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Inspectoratul de Politie Judetean Salaj, anul acesta s-au inregistrat 107 cazuri in care cetatenii au cazut victime ale traficantilor de persoane, fiind inscrise in evidentele Centrului Regional Cluj din cadrul Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane, care are in componenta judetele Salaj, Cluj, Bistrita-Nasaud si Maramures. Distributia cazurilor pe judete este urmatoarea: 38 de victime au fost identificate de catre Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj, 34 de victime – de catre Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud, 22 de victime au fost depistate de Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Maramures si 13 victime de Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Salaj, se arata in informatia de presa.

Statisticile se arata cu atat mai sumbre cu cat, asa cum reiese din rapoartele de tara, Romania continua sa fie tara sursa, de tranzit si de destinatie pentru retelele de crima organizata, cu toate ca s-au depus eforturi considerabile pentru prevenirea si combaterea traficului de persoane.

Astfel, pentru a putea veni in sprijinul victimelor traficului de persoane sau potentialelor victime, Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane a pus la dispozitie o linie telefonica gratuita

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »