Zilele Zalăului, amânate din cauza Referendumului

magazinsalajean 10 iulie 2012 0
Zilele Zalăului, amânate din cauza Referendumului

Manifestările prilejuite la Zalău de sărbătoarea Zilele Cetăţii au fost amânate cu o săptămână. Iniţial, acestea au fost programate pentru weekend-ul de la sfârşitul lunii iulie, dar, datorită desfăşurării Referendumului Naţional în 29 iulie, sărbătoarea a fost decalată pentru perioada 2-5 august. “Conducerea Primăriei Municipiului Zalău a decis astăzi dimineaţă să fie modificată data organizării Zilelor Zalăului. Ele se vor desfăşura timp de patru zile, în intervalul 2-5 august. Municipalitatea organizează şedinţa festivă, iar firma SC Events Management Company SRL Iaşi se ocupă de derularea evenimentelor de la scenă, în cadrul Festivalului Verii”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Zalău, Manuela Ghiuruţan. Aceasta a menţionat că legea nu permite desfăşurarea de manifestări la nivelul comunităţilor în perioada referendumului sau a campaniilor electorale.

Patru zile de concursuri şi muzică

Zilele Zalăului se vor suprapune cu Festivalul Verii, aşa cum ne-a informat reprezentantul firmei organizatoare a acestui eveniment. Directorul general al SC Events Management Company SRL Iaşi, Bogdan Mindrigiu, a precizat că zălăuanii vor avea parte de spectacole de muzică uşoară şi populară, concursuri şi focuri de artificii. Astfel, seara de joi va fi dedicată promovării trupelor şi artiştilor locali, animaţiei la scenă şi concursurilor de karaoke. Vineri, protogoniştii spectacolului de pe scena din centrul municipiului vor fi tinerii artişti de la Palatul Copiilor din Zalău, reprezentaţia urmând a fi încheiată de soliştii trupei “Fără Zahăr”. Sâmbătă, după cum a arătat Bogdan Mindrigiu, sunt programate concursuri de karaoke şi recitalurile formaţiilor HiQ şi Bandidos. Ziua de duminică este dedicată folclorului, pe scenă sunt aşteptaţi membrii ansamblurilor “Meseşul” şi “Porolissum”, precum şi solistele Sava Negrean Brudaşcu şi Margareta Clipa. Ultimul interpret care va urca pe scenă va anunţa spectacolul artificiilor (până la ora 23). Organizatorii urmează să ofere detalii legate de data desfăşurării competiţiilor sportive programate pentru acest eveniment.

Fără bâlci?

Directorul de vânzări a SC Events Management Company SRL Iaşi, Ionuţ Roşu, a menţionat că după data de 16 iulie agenţii economici pot încheia contractele pentru închirierea spaţiilor pe perioada desfăşurării evenimentului. Se pare că va fi disponibil un singur spaţiu pentru parcul de distracţii, trei locuri pentru vânzătorii şi producătorii de kurtos kalacs şi 13 pentru terase. “Vor fi locuri pentru vânzătorii de produse de artizanat, dar nu şi pentru anumite produse care nu-şi au rostul la astfel de manifestări. Noi nu agreăm jocurile piramidale, roata norocului, vrem ca acest eveniment să se desfăşoare curat, fără elemente de bâlci”, a susţinut Ionuţ Roşu. Directorul de vânzări al firmei organizatoare a Zilelor Zalăului nu a precizat care vor fi preţurile practicate pentru închirierea spaţiilor, dar a estimat că, în principiu, se vor păstra valorile din anii trecuţi.

Adela Farkas

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »