Zilele Scolii la CNS

Magazin Salajean 12 mai 2008 0

In cadrul sarbatorii Zilele Colegiului National Silvania Zalau, a avut loc joi, 8 mai, cea de-a doua editie a College Night Show. Scopul activitatii din acest an a fost acela de a oferi tinerilor alternative la comportamentele de risc (consum de tutun, droguri, bauturi alcoolice) prin promovarea talentelor din diferite domenii. Astfel, sub coordonarea consilierului psihologic Monica Morar, elevii talentati ai colegiului au prezentat expozitii de pictura, spectacol muzical, spectacol de teatru, recitare de poezie, dans popular etc..

Activitatea a fost precedata de un meci de fotbal intre profesori si absolventi, o sesiue de comunicari stiintifice ale elevilor si de diferite activitati in catedre: la fizica, biologie si geografie.

Peste 50 la suta dintre elevii de la CNS s-au intors cu premii si mentiuni de la Olimpiada Nationala

Sarbatoarea a continuat sambata, 9 mai, cu un careu festiv de premiere a olimpicilor care s-au intors cu premii si mentiuni de la Olimpiadele Nationale ale anului scolar 2007-2008. Astfel, din cei 45 de concurenti, reprezentanti ai CNS Zalau la olimpiadele nationale si internationale, 23 s-au situat printre cei mai buni din tara la materiile alese de ei.

Cu acelasi prilej, luni, 12 mai, in sala festiva a CNS, vor avea loc spectacole de teatru sustinute de trupa de teatru a colegiului Musca-n lapte, alaturi de actorul Paul Antoniu de la Teatrul Baia-Mare; scenete artistico-umoristice; licitatie de tablouri; recitari de poezii; moment muzical; dansuri populare; expozitie de desene si fotografii; teatru in limbile franceza si engleza. Deasemenea, la biblioteca colegiului vor avea loc lansari de reviste scolare, proiectie de filme, prezentare de proiecte scolare, lansari de carte, cenaclu de literatura, filosofie, psihologie si multe alte activitati inedite in laboratoarele de informatica, fizica, chimie, biologie, istorie si stiinte socio-umane. Nici sportul nu va fi neglijat, urmand a avea loc, in curtea scolii, meciuri de fotbal si baschet si campionate de sah si tenis de masa, muzica si dans. Nu lipsesc din lista nici activitati precum body-painting si caricaturi si expozitie de desene.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »