Ziar la Cuzaplac si locuinte sociale la Zalau

Magazin Salajean 6 februarie 2008 0

Autoritatile judetene din Salaj vor continua in acest an colaborarea cu partenerii olandezi in ceea ce priveste proiectul Logo East I, demarat in 2007 cu scopul de a pregati personalul propriu in vederea imbunatatirii abilitatilor de management si de a oferi servicii sociale populatiei, a informat, ieri, intr-o conferinta de presa, Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean Salaj.

Acesta a reamintit ca la sfarsitul anului trecut, prin Logo East I au fost realizate doua proiecte – Voi fi invingator (destinat tinerilor din centrele de asistenta din Salaj) si Vom fi impreuna pentru tine (destinat persoanelor ce nu pot parasi domiciliu, dar beneficiaza aici de asistenta).

In acest an, Logo East II vine cu un proiect care sa finalizeze cele doua initiative amintite anterior, dar si cu alte trei proiecte noi, menite sa aduca imbunatatiri calitatii vietii din trei localitati din judet. Astfel, primul proiect va fi pus in practica la Jibou, la Centrul de recuperare neuropsihica. Dupa ce au primit, la sfarsitul anului trecut, un nou spatiu in care sa functioneze, cei de la centru vor avea parte, prin Logo East II, de un sistem de ingrijire specializat, dar si de un management imbunatatit.

O alta comunitate care va beneficia de Logo East II este comuna Cuzaplac, unde va fi infiintat un ONG care sa actioneze pentru interesele comunitatii. De asemenea, pentru cele noua sate apartinatoare, va fi realizat un ziar, intreg proiectul pentru Cuzaplac urmand sa se intinda pe o perioada de 5 ani.

Zalaul este si el unul din beneficiarii Logo East II, in municipiul salajean urmand sa fie realizate locuinte sociale.

Desi valoarea totala a celor patru proiecte care vor fi derulate in 2008 este doar 60.000 de euro, Tiberiu Marc a apreciat ca importante sunt mai ales bunele practici si dezvoltarea parteneriatului public-privat la care se ajunge prin Logo East II.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »