Zeci de tineri salajeni s-ar lepada de civilie

Magazin Salajean 9 octombrie 2006 0

Zeci de tineri salajeni s-ar lepada de civilie Circa 60 de tineri salajeni, printre care si opt fete, s-au prezentat, in ultimul timp, la Biroul de Informare Recrutare, situat in Casa Armatei din Zalau, pentru a se interesa de cariera militara si dornici sa devina militari de profesie. In opinia cpt. Silviu Abudanii, seful BIR Salaj, cifra de mai sus arata ca si in judetul nostru ar exista interes pentru cariera militara, iar numarul celor care se vor mai interesa de acest lucru va mai creste, avand in vedere ca aceasta campanie de promovare va dura pana la data de 20 noiembrie. Avantajele profesiei de militar de cariera sunt multiple, acestea putand fi consultate la orice birou BIR sau chiar pe site-ul MApN. Dintre acestea amintim doar solda destul de consistenta, asistenta medicala gratuita, asigurarea chiriei sau a locuintelor de serviciu, posibilitatea de a participa la studii in tara si in strainatate etc..

Ultima noutate in materie o putem citi pe site-ul MApN, care pune la dispozitia celor interesati numarul locurilor vacante, pana la 31 decembrie, pentru soldati si gradati voluntari barbati, care au satisfacut stagiul militar. Pentru Salaj avem 20 de locuri, la categoria IForte TerestreI, la unitatea din Simleu Silvaniei.

Pana la 31 decembrie 2006, se vor angaja pe locurile disponibile din unitatile militare ca soldati/ gradati voluntari numai tineri barbati, cu stagiul militar satisfacut, si varsta maxima de 26 ani. Dupa 1 ianuarie 2007, se pot angaja pe locurile disponibile de soldati/ gradati voluntari barbati si femei, cu varsta cuprinsa intre 18 si 26 ani, cu sau fara stagiul militar satisfacut. Potrivit legislatiei in vigoare, dupa 1 ianuarie 2007, veniturile salariale (solda si indemnizatia de hrana) ale unui soldat voluntar debutant vor fi de peste 1.000 RON, la care se pot adauga alte sporuri in functie de specialitatea militara si conditiile de munca specifice.

Pana la inceputul lunii octombrie, peste 3.300 de tineri s-au aratat, deja, interesati la birourile teritoriale de informare-recrutare din tara, despre modul cum pot deveni militari profesionisti. Interesul MApN este ca pe cele 5.000 de locuri disponibile, pe care institutia le scoate la concurs, incepand cu data de 1 ianuarie 2007, sa fie o concurenta de cel putin patru pe un loc, astfel incat selectia finala sa fie foarte buna.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »