Zeci de salajeni fug de inchisoare

Magazin Salajean 28 decembrie 2010 0

Zeci de salajeni fug de inchisoareZeci de salajeni care se sustrag executarii pedepsei cu inchisoarea, avand emise mandate de arestare preventiva pe numele lor, sunt dati in urmarire de catre politisti. Alte 58 de persoane sunt date in urmarire dupa ce au disparut sau au plecat in mod voluntar de la domiciliu. Politistii recomanda cetatenilor care pot oferi informatii despre aceste persoane sa anunte organele competente ori sa apeleze serviciul unic de urgente 112.

De la inceputul anului si pana in prezent, polițiștii de la Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj au dat in urmarire 111 persoane din judet. In privinta celor cautati de politisti se regasesc persoane care au mandate de executare a unor pedepse: pentru inselaciune, talharie, ucidere din culpa, tentativa de omor, santaj, furturi, prostitutie, evaziune fiscala, viol si multe alte infractiuni, ori persoane disparute de la domiciliu. Conform informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al Politie Salaj, Maria Cristea, dintre persoanele date in urmarire, 53 se sustrag pedepselor cu inchisoarea, iar 58 sunt date in urmarire fiind disparute sau care au plecat in mod voluntar de la domiciliu. Pentru 23 de salajeni care au comis diverse infractiuni ori au fost dati disparuti, politistii au dispus urmarirea internationala. In astfel de cazuri, cercetarile se efectueaza impreuna cu forte de ordine si din alte state, pentru identificarea urmaritilor, a declarat purtatorul de cuvant.

Astfel, in urma cercetarilor efectuate, lucratorii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au depistat peste 100 de persoane date in urmarire. In perioada mentionata, politistii au prins 47 de urmariti condamnati pentru diferite infractiuni si au fost gasite 56 de persoane disparute, a mentionat Cristea. Un astfel de caz a avut loc la data de 1 octombrie, anul curent, cand politistii au reusit in urma investigatiilor prinderea unui salajean in varsta de 25 de ani, dat in urmarire internationala pentru sustragere de la pedeapsa cu inchisoarea pentru talharie. Pe numele lui exista un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea emis de Judecatoria Jibou, dupa ce a talharit doua persoane, sustragandu-le suma de 24.000 de lei. Astfel, in urma actiunilor specifice desfasurate, politistii din comuna Dragu l-au prins si identificat pe Grafian L. Respectivul a fost trimis in penitenciar, unde isi ispaseste in prezent pedeapsa de sapte ani de inchisoare pentru fapta comisa.

Cazurile urmaritilor sunt postate pe site-ul Inspectoratului General de Politie Roman, lista fiind deschisa de infractori condamnati pentru inselaciune, talharie si ucidere din culpa. Sunt postate atat numele si pozele infractorilor, precum si fapta comisa si pentru care au primit pedepse cu inchisoarea. Printre acestia se regasesc si sapte femei condamnate pentru talharie, inselaciune, proxenetism sau fals in acte. De asemenea, site-ul contine si datele si semnalmentele salajenilor dati disparuti ori care au plecat in mod voluntar de la domiciliu, respectiv sase persoane, majoritatea copii. Politistii salajeni solicita astfel sprijinul cetatenilor care detin informatii pentru identificarea si prinderea infractorilor ori a persoanelor date disparute sa se adreseze organelor de Politie competente sau sa sesizeze acest fapt la telefonul 112.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »