Zeci de mii de sălăjeni vor primi buletine noi în 2013

Mihaela Moldovan 24 ianuarie 2013 1
Zeci de mii de sălăjeni vor primi buletine noi în 2013

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor (DJEP) Sălaj ar trebui să elibereze, în acest an, 21.888 de cărţi de identitate, majoritatea din ele sălăjenilor ale căror documente vor expira. „În 2013, sunt 21.888 de persoane cărora ar trebui să li elibereze cărţi de identitate. Dintre acestea, 2.852 sunt persoane care vor primi pentru prima dată buletin la împlinirea vârstei de 14 ani, iar în cazul a 19.030 de persoane cărţile de identitate vor expira în acest an”, a spus directorul Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Sălaj, Patriciu Curta.
La Zalău, la Serviciul de Evidenţa Persoanelor din cadrul administraţiei locale sunt arondaţi atât locuitorii municipiului, cât şi a mai mult comune din zonă, iar statistica deţinută de DJEP arată că 8.615 persoane vor trebui să îşi facă în curând cărţi de identitate noi întrucât în 2013 actualele documente le vor expira. De asemenea, la Zalău sunt înregistraţi şi 1.444 de sălăjeni care vor atinge în acest an vârsta la care vor avea pentru prima dată buletin, a adăugat Patriciu Curta.
Persoanele din categoriile de mai sus se pot prezenta la ghişeu cu următoarele documente: cerere (de la ghişeu ); certificat de naştere şi certificat de căsătorie (dacă e cazul), în original şi copie; hotărârea de divorţ definitivă şi irevocabilă, în original şi copie (dacă e cazul); certificatul de deces al soţului/soţiei decedat/decedată (daca e cazul); documentul cu care face dovada adresei de domiciliu, în original şi copie. În cazul în care locuinţa este proprietatea altei persoane, se va prezenta proprietarul locuinţei, care va avea asupra sa actul de identitate şi actul care atestă dreptul de proprietate; carte de alegător, în original; în cazul furtului actului de identitate, dovada de la poliţie din care să rezulte că s-a reclamat furtul.
Potrivit legislaţiei în vigoare, persoanele care au împlinit 14 ani au obligaţia de a solicita autorităţilor eliberarea actelor de identitate, în timp ce persoanele ce au cărţi de identitate ce se apropie de termenul de expirare sunt obligate ca înainte cu 15 zile de expirare să se prezinte pentru preschimbarea actului respectiv într-unul nou.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 24 ianuarie 2013 at 19:41 - Reply

    si daca cel care este proprietar la locuinta nu vrea sa vina , nu mai imi faceti buletin?
    cretinilor

Lasa un Raspuns »