Zeci de gospodarii fara curent electric

Magazin Salajean 19 noiembrie 2007 0

O masina de tonaj greu a intrat, saptamana trecuta, intr-un stalp de joasa tensiune din localitatea Garbou – Salaj, lasand in bezna zece gospodarii. Vasile Crisan, sef Dispecerat Energetic in cadrul SC Electrica SA Zalau, a declarat ca situatia a fost remediata dupa interventia echipelor specializate.

Am fost anuntati azi noapte ca s-a rupt un stalp de joasa tensiune in localitatea Garbou. Echipele care s-au deplasat la fata locului au descoperit ca stalpul a fost rupt de o raba ce lucra la intretinerea drumurilor din localitate. Masina a intrat in stalp, iar acesta a cazut. Linia de curent a fost intrerupta si o intreaga ulita din sat a ramas in bezna. Asta inseamna zece gospodarii. Echipele de interventie au reusit, totusi, sa remedieze situatia, a spus Vasile Crisan.

Potrivit sursei citate, repunerea in functiune a liniei de curent se face in regim de urgenta, dar asupra lucrarii va trebui revenit cu o firma specializata. Asta pentru ca lucrarea trebuie facuta, potrivit legislatiei, de catre cel care a cauzat defectiunea, si nu de catre operatorul de curent.

O situatie asemanatoare a fost intalnita, tot saptamana trecuta, in comuna Hida, dupa ce un autoturism a doborat un stalp de tensiune. Vasile Crisan ne-a spus, insa, ca pagubele au fost mult mai mari, in acest caz ramanand in bezna mai multe sate. Si aceasta problema a fost rezolvata temporar, conducatorul auto vinovat de producerea incidentului urmand sa plateasca din propriul buzunar o firma specializata care sa refaca lucrarea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »